KLIPPREMIER: Cipő szellemiségét idézi meg a harmadik lemezén dolgozó Mohikán zenekar (+SZÖVEG)

A Mohikán zenekarra, nem titkoltan erős hatással volt Bódi László „Cipő“ republicos életműve, amit a csapat indulásakor kiindulópontként határozott meg. Ebben a szellemiségben született a 2015-ös „Hova száll a pipából a füst?“ és a 2017-es „Indiánugrás“ című albumuk, a GrundRecords gondozásában.

Rövidebb hallgatás után, 2019 októberében látott napvilágot a „Valaki“ című daluk klipje, amely már a harmadik korong előfutára, most pedig az „Aki bújt, aki nem“ című legújabb dallal és videóval készítik elő, a 2020-ban várható lemez útját.

“Volt szerencsém, a Republic zenekar közvetlen közelében eltölteni, közel tizenöt évet. Afféle rajongóból lett munkatárs, road, manager-asszisztens voltam.

Óhatatlanul magamba szívtam azt a fajta zeneiséget, ami egy viszonyítási pont a Mohikán életében. A hasonlóság mégsem ebből, sokkal inkább, a Cipő gondolkodásával sok ponton megegyező világszemléletemből fakad.

Ő már a kilencvenes években zenekar-alapításra biztatott, de erre csak halála után került sor. Akkor éreztem egy végleges késztetést arra, hogy saját dalokkal fogalmazzam meg azt, amit gondolok a világról, mindannyiunkat érintő dolgokról, olykor magamról. Talán, egyfajta gyászreakció volt.” - mondta Nagy Tibor István, a Mohikán dalszerző énekese.

„Megkaptam azt az ajándékot, hogy találkozhattam zenésztársaimmal, barátaimmal, így, a kezdeti cserék után, már három éve ugyanaz az öt ember jelenti a Mohikán zenekart: Sivák Zsolt gitározik és dallamokat szerez, Földes Máté gitáron és billentyűn muzsikál és szintén ír, Nagy Gergő dobol, Paróczai Attila „Tacsi“ pedig basszusgitározik. Őt egyébként, még az eredeti felállású Piramis közreműködő zenészeként, illetve a Besenyő Blues Band és a Török Ádám és a Mini formációk egykori basszerosaként örököltük.“ - tette hozzá a frontember.

És akkor jöjjön az újdonság, az Aki bújt, aki nem.

 

 

DALSZÖVEG: Aki bújt, aki nem

Ez így most jó
Gyere velem csak előre
Hátra ne nézz
Nincs ott semmi
Nem maradt belőle

A kövér Hold
Mutatja,hogy merre majd
A kezem fogd
Csendben kerülünk el
Most minden zajt

Menjünk céllövöldébe
Lőjjünk pár emléket végre
Én úgy ébredtem, hogy nagyon szeretlek
Ha elbújsz, úgy is megkereslek

Aki bújt, aki nem
Keress a szívedben
Én ott leszek valahol
Ha nem jön senki sem
Egyedül utazom
Csak te várhatsz már
És senki más nem jöhet
Ha véget ért a nyár

Ez így most jó
Gyere velem csak előre
Hátra ne nézz
Nincs ott semmi
Nem maradt belőle

Repüljünk fel
Nézzünk le a világra
A kezem fogd
Jön jobb idő
Arra, ki kivárja

EZ, ATEMPO.sk