Nézd vissza Andrea Bocelli csodás húsvétvasárnapi koncertjét (VIDEÓ)

Andrea Bocelli

Az üres milánói dómban adott csodálatos koncertet húsvétvasárnap Andrea Bocelli Music For Hope (Zene a reményért) címmel.

A világhírű tenort Emanuele Vianelli orgonista kísérte és a válogatásban orgonára és énekhangra írt keresztény témájú áriák szerepeltek.

A kiskoncert végén a templom előtt énekelte el John Newton Amazing Grace című dalát, ami alatt a Párisz, London és New York különböző pontjairól láthattunk képeket a kihalt utcákról, ismert helyszínekről.

Ha lemaradtál itt visszanézheted, már közel négy óra alatt 8 millió megtekintésnél jár:

 

 

Dallista

Panis Angelicus (from “Messe Solennelle” Op. 12, FWV 61) César Franck

Ave Maria, CG 89a (arr. from Johann Sebastian Bach, “Prelude” no. 1, BWV 846)
Charles-François Gounod

Sancta Maria (arr. from “Cavalleria Rusticana”, Intermezzo)
Pietro Mascagni

Domine Deus (from “Petite Messe Solennelle”)
Gioachino Antonio Rossini

Amazing Grace
John Newton

Bocelli 1958-ban egy Pisához közeli faluban született. Örökletes zöldhályog betegséggel jött világra, majd egy baleset következtében 12 éves korában teljesen elveszítette látását. Vigaszt számára a zene jelentett, így rengeteg hangszeren tanult, míg végül az éneklés révén világhírűvé vált. A zene mellett jogi tanulmányokat is folytatott a Pisai Egyetemen.

Il mare calmo della sera című dalával 1994-ben megnyerte a San Remó-i dalfesztivált, az operaszínpadon is debütálhatott Verdi Macbethjében, és még ezen a karácsonyon a Szent Péter téren a pápának és több tízezer hívének énekelt.

Legnagyobb slágere a Con te partiro című szám, amelynek Sarah Brightmannel közösen énekelt angol verziója Time To Say Goodbye címmel számos lemezeladási rekordot megdöntött.

Andrea Bocelli eddig több mint 80 millió eladott albummal büszkélkedhet, és szinte minden évben új popdalokat és operaáriákat tartalmazó lemezzel áll elő.

EZ, ATEMPO.sk