ÚJDONSÁG: Věra Bílá emlékére készített karanténklipet a Cimbaliband

A csehországi születésű roma énekesnő, Věra Bílá emlékére készítette el legújabb karanténklipjét a friss Fonogram-díjas magyarországi Cimbaliband. A Dujduj a zenekar új, Gipsy Fushion című lemezén kap majd helyet.

Az album ezúttal is a Fonó Budai Zeneház gondozásában fog megjelenni az ősz folyamán, és az európai cigányzene a fő témája. De mivel eredetileg júniusra tervezte a zenekar a lemezbemutatót - ami a jelenlegi helyzetben elmarad - ezért úgy döntöttek, hogy a YouTube csatornájukra töltik fel fokozatosan a korong egyes dalait. Mindegyikhez videókat is készítenek, melyeknek érdekessége, hogy azokat a zenekar tagjai egyenként rögzítették saját otthonukban az online próbák folyamán!

A Cimbaliband ma este élő koncertet is ad a Szimpla Kertben, melyet online követhetünk figyelemmel és akár táncra is perdülhetünk otthonainkban.

De addig is szóljon az legújabb feldolgozásuk:

 

 

A zenekar

Horváth Alexandra - ének
Solymosi Máté - hegedű
Unger Balázs - cimbalom, ének
Babos Lőrinc - cajon, derbuka, kanna
Tóth Gergely - nagybőgő, brácsa
Varga Kornél - gitár

Karakteres hangú roma dívák és húrzsonglőrök elevenednek meg a vadkeletről, a Cimbaliband Gipsy Fushion lemezén. A különleges, egyedülálló, cimbalmos vezette csapat vendége Horváth Alexandra énekesnő Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb énekes kincseit. A TV2 Ének Iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szereplő Szandi két éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával Gipsy Fushion műsorukon. Unger Balázs cimbalom szólói mellett nemcsak Szandi csillogtatja gyönyörű énekhangját, hanem a zenekar másik roma tagja Solymosi Máté hegedűs is több feladatot vállal a megszokottnál, elkalauzolva ezzel a publikumot a cigány folklór és jazz csodálatos világába.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk