Szarka Tamás Kézfogás című kisfilmjével emlékezik Trianonra (+SZÖVEG)

PREMIER: Szarka Tamás új húsvéti dala - Kikelet

A 100 éve aláírt trianoni békeszerződés és a nemzeti összetartozás napjának 10. évfordulója alkalmából készített új klipet Szarka Tamás Kézfogás című dalához.

A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. Trianon terhét akkor tudjuk levetni magunkról, ha hiszünk a magyarság jövőjében.

Szarka Tamás összefoglaló kisfilmje - Kézfogás 2019

VIDEÓ: Így szólt Felvidék több helyszínén Szarka Tamás Kézfogás című dala

 

Ebben segít az a kezdeményezés, melyet a Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző 2019-ben indított útjára, amikor is első alkalommal közös éneklésre hívta a Kárpát-medence magyar tanulóit, tanárait. A Kézfogás idén is megvalósul, igaz rendhagyó módon.

 

Az új klip

 

Szarka Tamás Kosssuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző, költő több mint háromezer koncert adott a világ huszonnyolc országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában. Koncertezett a Grammy-díjas Al di Meolával, a Harlem Gospellel, a méltón világhírű Miklósa Erikával. Első szimfóniáját 2006-ban mutatta be a Zeneakadémián teltház előtt.

Többmilliós YouTube-nézettséget ért el a világhálón, közel félezer dal zeneszerzője és szövegírója. Egészestés darabokat írt Máriáról, Benyovszky Móricról, Dózsa Györgyről, megkomponálta az Üvegtigris 2. film zenéjét. Éden földön című zenés fantasyját 2015-ben mutatta be a budapesti Nemzeti Színház, és azóta is folyamatosan teltházak előtt játsszák. Megírta a 2018-as augusztus 20-i budapesti tűzijáték grandiózus zenéjét, mely Szent Istvánról és Magyarországról szól.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk