Klip készült Derzsi György és Meskó Zsolt új musicaljének betétdalához – itt a Kazinczy dala (VIDEÓ)

A Madách Színház idén áprilisban mutatta be a Harmónia-díjas felvidéki Derzsi György és Meskó Zsolt A tizenötödik című musicaljét Szirtes Tamás rendezésében, amely a III. Madách Musical Pályázat győztes darabja volt.

A tizenötödik – Derzsi György és Meskó Zsolt rendhagyó musicalja (+VIDEÓ)

A musical Kazinczy Lajos, a 15. aradi vértanú életének végzetes pillanatait idézi meg: Kazinczy Lajos 29 éves, a nyelvújító író Kazinczy Ferenc legkisebb fia. 1848-49-ben honvéd tiszt, egy napra a Magyar Honvédség utolsó főparancsnoka. A szerelmes, bohém, szegény és céltalan ifjúból a szabadságharc hőse lesz, aki csaták sorsát dönti el. Az aradi várban Haynau foglyaként ítéletre vár.

Forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért.

„Az előadásban sokat fognak a szereplők rappelni, lesz hip-hop, a fiatalok felé megyünk. „Feketén hallgat az aradi vár, A bíbor hajnal veres palást”. (rappel) Valahogy így.” - mondta korábban interjúnkban Derzsi György a darabról.

Rap is lesz a Kazinczy-musicalben – Derzsi György nem a díjakért alkot

A Madách Színház ezúttal videóklipet készített a musical egyik betétdalához a darab díszeltében. Kazinczy dalát Borbély Richárd, a darab egyik címszereplőjének előadásában hallgathatjuk meg.

 

 

A tizenötödik előadást legközelebb 2022. október 7-12. között tűzi műsorára a Madách Színház.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Madách Színház