A több mint 30 éves Green Day új albummal jelentkezik - itt hallgasd meg a Saviors-t (VIDEÓ)

A Green Day minden idők egyik legkelendőbb punkzenekara a világon, több mint 75 millió eladott lemezzel és 10 milliárd streammel.

A négyszeres Grammy-díjas együttes most visszatért és kész, hogy kiborítson híreseket, ostobákat és mindenkit, aki károsan viselkedik, hiszen olyan tükröt állít a világnak legújabb, ’Saviors’ című albumával, amilyenre más nem képes!

Nem sok együttes jut el a tizennegyedik stúdióalbumáig, de ez az időtálló, több mint harminc éve együtt lélegző punk power-trió - Billie Joe Armstrong, Tré Cool és Mike Dirnt - mindig is elkötelezett volt a művészetük alapját adó dacosságuk iránt, amivel egész karrierjük során döntögették a műfaj határait, és ami egészen a Rock’n’Roll Hall Of Fame-ig juttatta őket.

A ’Saviors’ érkezését már számos, korábban megjelent single hirdette, kezdve a tavaly ősszel napvilágot látott „The American Dream Is Killing Me” és „Look Ma, No Brains” című dalokkal, amiket aztán a december eleji „Dilemma” követett, végül idén januárban robbantották a „One Eyed Bastard”  és "Bobby Sox" címet viselő szerzeményekkel..

 

 

A Green Day új korongját Londonban és Los Angelesben rögzítették régi barátjuk, a zenében félelmet és határokat nem ismerő, Grammy-díjas producer, Rob Cavallo kezei alatt.

Az új LP egy komplex, az ember világunkkal kapcsolatos, aktuális érzéseit érzékkel megfogó hanganyag, amely kiváló aláfestő zene lángokban álló jelenünkhöz. Ahogy a The Sunday Times fogalmazott: „a Saviors gyomrában tűz ég, de ereiben csak jég van”.

Az új kiadvány mellé természetesen nemzetközi turné is dukál, a banda pedig bejelentette, hogy az új trackek mellett az épp ma 30 éves ’Dookie’ és az idén szintén jubiláló ’American Idiot’ teljes anyagát is minden este eljátsszák további közönségkedvencekkel egyetemben!

 

 

Dallista

01. The American Dream Is Killing Me
02. Look Ma, No Brains!
03. Bobby Sox
04. One Eyed Bastard
05. Dilemma
06. 1981
07. Goodnight Adeline
08. Coma City
09. Corvette Summer
10. Suzie Chapstick
11. Strange Days Are Here to Stay
12. Living in the '20s
13. Father to a Son
14. Saviors
15. Fancy Sauce 

ATEMPO.sk
Fotó: Emmie America