DALPREMIER: Phoenix RT - Csak a DAC

Meglepetésként itt egy új dal a Phoenix RT-től. A Csak a DAC, mint az a címéből ki is derül, a dunaszerdahelyi focicsapatnak szól. A "csapatinduló" pályázatra készült, melyről bővebben cikkünkben olvashattok.

„Valamikor decemberben láttuk a pályázatot, de akkor a lemezmegjelenés körüli munkálatok, a lemezbemutató rendesen lefoglalt minket, de megbeszéltük, hogy január elején ezzel nyitjuk a próbát! Így is volt, addigra akusztikus gitáron megírtam a dallamot és a szöveg nagy részét, tehát szinte már csak hangszerelni kellett!
Szépen összeállt a dal és január végén már Szabó Ádámnál stúdióztunk Galántán a Gila Stúdióban. Ádám remek munkát végzett!” - tudtuk meg Puss Tamástól, az zenekar énekesétől.

A futball egyikőjüktől sem áll távol. „Szeretjük a focit! Én anno a csallóközcsütörtöki ifi csapatban rúgtam is a bőrt, hátvéd voltam, úgy ahogy Feri Gombán, sőt Ákos is focizott az ekecsi suli csapatban.”

Halljuk a dalt, melynek refrénje így hangzik:

Szóljon a dal
Énekelje sok magyar
az öröm, a siker
itt mindenkié
zengjen felvidék
szívünk sárga-kék
egy csapat van csak
a DAC

 

 

A hónap végén kezdődik a zenekar tavaszi lemezbemutató turnéja, melyet Felvidéken kezdenek. Február 27-én Dunaszerdahelyen indul a Piros Karikás Tavasz turnénk. 15 állomás vár minket. Játszunk majd Ganxsta Zolee és a Kartel vendégeként, különleges vendég leszünk az Alcohol és Psychogang közös turnéján és van pár saját szervezésű buli is. Május végéig tart, majd jönnek a nyári koncertek, többek közt a Viva Rock fesztivál júniusban Csallóközcsütörtökben!”  

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk