Új klippel kezdi a tanévet a Szepsi MTAG - Tavaszi szél

Új klippel kezdi a Szepsi MTAG a tanévet - Tavaszi szél

Meglepetéssel indult a tanév a Szepsi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnáziumban. Egy új szerzemény, egy ismert magyar népdal feldolgozása került bemutatásra.

„Az egyik zeneórára vittem be a poharakat, hogy a gyerekekkel ritmusgyakorlatokat végezzünk, ami pozitívan hat a ritmusérzékükre és a koncentrációs képességükre. A tanulók imádták. Később, amikor már a Cup Song-ot is énekeltük hozzá jött az ötlet, hogy csavarjunk egyet a dolgon és csináljuk meg a saját verziónkat. A „Tavaszi szél“ c. népdalra kezdtünk el „poharazni“.” - mondta Viszlai Tibor, az ötletgazda.

A dalhoz klip is készült. „Annyira lelkesek voltak a gyerekek, hogy iskolánk vezetősége szerette volna, ha több is lenne a dologból, s arra gondoltunk, hogy készítünk belőle egy klipet. A videóval kicsit városunkat, iskolánkat is szeretnénk bemutatni, valamint azt, hogy két különböző kultúra képes együttműködni, egy ritmusra járni.”

A klipben szereplő tanulók az iskola hatodikos és hetedikes diákjai. A videofelvételeket Viszlai Tibor Peter Takáčcsal közösen készítette.

Az újdonság az internet adta lehetőségeknek köszönhetően nemzetközi produkció lett. „A dalt a lányom, Viszlai Anna Rozália énekli, akire azért esett a választásunk, mert bármikor tudtunk gyakorolni és stúdiófelvételeket elkészíteni. A gitáralapot, az éneksávokat otthon játszottuk fel. A hangszerelésre és a stúdiobeli utómunkálatokra Genfben élő barátomat, Lison Attilát kértem meg.”

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk