25+ szuper koncert, ami vár téged az idei Gombaszögi Nyári Táborban

25+ szuper koncert, ami vár téged az idei Gombaszögi Nyári Táborban

Már szinte teljes a Gombaszögi Nyári Tábor idei zenei programja. A kínálatában több tucat - főként könnyű-, elektronikus és népzenei - koncert szerepel az egyik legnagyobb felvidéki nyári ifjúsági rendezvényen.

A Gombaszögi Nyári Tábort - amely a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvénye - az idén július 16. és 22. között rendezik meg a Gömörben lévő Szalóc településhez közeli gombaszögi völgyben, ahová két évvel ezelőtt költözött át a rendezvény Krasznahorka-váraljáról.

A fesztivál zenei műsorán számos, elsősorban magyar zenei fellépő szerepel.

A tábor nagyszínpadán lép fel az Edda, a Punnany Massif, a Kowalsky meg a Vega, Lovasi András legújabb produkciójával, a Ghymes, a P.A.S.O., a Jóvilágvan, a Akkezdet Phiai, a Parno Graszt, a Szabó Balázs Bandája, a Chiki Liki Tu-a és az Anima Sound System is.

A tábor nyitó ünnepségén és a gombaszögi barlang csodás tereiben is zenél majd a Little Symphony vonós együttes.

A nyári tábor lakói az idén minden este három párhuzamosan működő zenei színpad műsora közül válogathatnak, az idén a korábbi évadoknál nagyobb szerepet kap a Kisszínpad is, azon többek között a Hiperkarma, a Margaret Island, a Mandrake Moon, a Mongoose Limit, a Nublao, a Mörk, a Gonsofus, a Preßburger Klezmer Band és az Estendøn zenél majd.

 

 

A harmadik zenei színpadon, amely az idén az NFG Klub nevet viseli, már hagyományosan az elektronikai zenéé lesz a főszerep csaknem egész nap. A komaromi CityReboot csapatával pihenős, heverős, zenehallgatós délutánokat, estére pedig a legjobb hazai és magyar underground művészek fellépéseit tervezik: Ficture Live, dub est Infrával, Moody night Denes Tth-hal, Gustawsonnal, Mowoniccal és a PLUSplus srácokkal.

Idén sem csak a komolyzene kedvelőit várja a Korona sátor, hisz ott lép fel Páko Mária és a Gitároshock formációja, valamint a rozsnyói EndORFin is. Hallhatjuk majd Németh Imre reneszánsz zenét (is) játszó együttesét, akik a Mátyás király év apropójából lépnek fel. És érkezik a budapesti Bélaműhely is, akikkel lesz kreatív éneklés és hangszerkészítés hulladékból. A fesztivál keretében a Gombaszögi Daloskönyv is bemutatásra kerül, hogy mindenki csatlakozhasson a napi közös énekléshez.

A fesztivál programján az idén először jelenik meg önálló helyszínen és programblokkban a népzene. A Folkszöglet nevű programhelyszín egy új, tánctérrel felszerelt erdei fesztiválsátorból és egy színpadból áll, annak műsorát a Hagyományok Háza közreműködésével biztosítják, ott népzenei koncertek mellett táncházakat és más hasonló témájú programokat is tartanak majd.

 

A fesztivál látogatóit a helyszínen a tavalyihoz képest ismét több újítás várja. "A magyar kormány támogatásával tovább folytatódott a terület fejlesztése, egyebek mellett a hat régi faház közül három lebontásra került s ezek helyére korszerű emeletes házak kerültek" - mondta a Orosz Örs főszervező. Új lesz a tábor központi vendéglátó egysége is, a tavalyi rendezvény után a régi épületet lebontották, ezt az idén ideiglenesen sátrakkal helyettesítik a szervezők, akik a korábbi éveknél bővebb étel-ital kínálatot és több vizesblokkot is ígérnek.

ZE, ATEMPO.sk