Őket láthatjuk a Fölszállott a páva negyedik elődöntőjében - folytatódik A Döntők Döntője

Őket láthatjuk a Fölszállott a páva negyedik elődöntőjében - folytatódik A Döntők Döntője

A negyedik elődöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője a Duna Televízióban.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos tehetségkutatójában az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat.

A táncegyüttes kategóriában a tavalyi győztes, a Kalotaszeg Legénytársulat (KÓD: 25); a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes (KÓD: 22) és a pécsi Tanac Néptáncegyüttes (KÓD: 42); az énekes szólisták és énekegyüttesek között a debreceni Pendely Énekegyüttes (KÓD: 35), a marosvásárhelyi Szöllősi Katalin (KÓD: 41) és a budapesti Varga Veronika Szerényi Béla kíséretében (KÓD: 47) méri össze a tudását a pénteki műsorban.

A szóló és párostánc kategóriában a zselízi Juhász Bence Zsombort (KÓD: 24), a Nógrád megyei Hajdara-Herczeg Hajnalkát és Hajdara Tamást (KÓD: 20), valamint a zentai Németh Antalt (KÓD: 31) láthatja a közönség, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a tordasi Salamon Soma (KÓD: 37), a budapesti Ürmös Sándor (KÓD: 46) és a délvidéki Fokos Zenekar (KÓD: 18) versenyez.

Az idei évad újdonsága, hogy a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a középdöntőkbe, onnan pedig a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20 vagy 30, vagy 70 44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban és ők is zárják le. Emellett az ingyenesen letölthető MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók.

A nézők szavazataival négy produkció jut tovább, a zsűri pedig további két fellépőnek adhat szabadkártyát, így a tizenkét induló közül hat folytathatja a versenyzést a középdöntőben.
A 2018-as évad több mint tehetségkutató - a versenyzők közös döntéseként, A Döntők Döntőjének győztesei nyereményüket jótékony célra ajánlják fel.

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását idén a Fölszállott a páva korábbi évadában feltűnt gyermekszereplők vendégprodukciói színesítik, de a zsűri tagjait is láthatja táncolni, énekelni és zenélni a közönség. A negyedik elődöntőben a Nógrád Táncegyüttes Holeczné Kanyó Margittal és a Fölszállott a páva gyerekkiadásának győzteseivel, a Haraszti-ikrekkel, valamint Agócs Gergellyel közösen áll színpadra.

Az harmadik elődöntőben az énekes szólisták és énekegyüttesek közül Kovács-Benko Fruzsina Borbála, a táncos szólisták és táncospárok kategóriából Maródi Eszter és Maródi Levente, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriából a Parapács zenekar, a táncegyüttesek közül a Jászság Népi Együttes jutott tovább a nézők szavazatai alapján. Szabadkártyával a Szentendre Táncegyüttes és Fodor Mátyás folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

A műsort ebben az évadban is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

ATEMPO.sk / MTI