Tatán nyílik az első Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ

Ez a film száll versenybe Magyarországról az Oscar-díjért

Tatán könnyűzenei tehetség központ nyílik a volt Piarista Rendházban, amely nagyszerű lehetőséget kínál nemcsak a városnak, hanem az egész régiónak.

A tehetségközpont nem csupán iskola, hanem igazi műhely lesz, ahol az érdeklődők megtanulhatják a szakmai alapokat, igénybe vehetik a hozzá szükséges technikai eszközöket, felszereléseket.

Ráadásul a centrum kialakítása nyomán a Piarista Rendház másik szárnya is megújul. A Peron Music Alapítvány – Pap Tibor vezetésével - a tehetségközpont szakmai munkájáért felelős szakmai szervezet, amely 25 év tapasztalattal rendelkezik a területen.

A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban 710 négyzetméteren lesz hangszeres oktatás, kompetenciafejlesztés, zeneipari képzések, hangszeres és zeneipari workshopok, előadások, konferenciák és persze sok minden más. A helyszínen koncertterem, oktató és képző termek, hangstúdió, iroda és kiszolgáló egységek létesültek a fejlesztés nyomán, így egy igazi zenei központ jött létre a zenei oktatás széles spektrumával.

Tata vezetése kezdettől támogatta a tehetségközpont megvalósítását, hiszen a városban már komoly hagyománya van a művészeti és zenei oktatásnak, az önkormányzat pedig kiemelt feladatnak tekinti, hogy mindez a legmagasabb színvonalon valósulhasson meg.

A nyitányban 2018-ban képzések indultak: projekt, zeneipari, kép és filmalkotási, valamint egyéb rövid, kedvcsináló negyvennyolc órás képzéseket biztosítottak térítésmentesen a Piarista Rendház már működő szárnyában. Augusztusban nagy sikerrel zajlott le az első Peron Music ZeneMánia Tábor, 25 kiváló tehetséggel.

A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ 2019. szeptember 6-án 17:00 órakor nyitja meg kapuit hivatalosan, a megnyitón a legfiatalabb zenei tehetségek lépnek színpadra.

Pap Tibor szakmai vezető elmondta: "Szeretnénk, ha mindenki eljönne egyszer és megnézné, milyen lehetőségeket kínál a központ, ahol kedvet szeretnének szerezni a zenéhez, zenéléshez.

Nemcsak az a cél, hogy különleges gyerekekkel foglalkozzanak, hanem az is, hogy mindenki felfedezze saját tehetségét és megszeresse a zenét.

Ennek érdekében hozzák el Tatára az országos zenei expót, a Hangszert a kézbe című egyhetes programot is október 1-5-ig, amelynek keretében ki lehet próbálni több száz hangszert, hangszercsoportot (dob, gitár, basszusgitár, zongora, akusztikus hangszerek, népzenei hangszerek, komolyzenei hangszerek), közben pedig különleges hangszerismertetőkön és zenetörténeti előadásokon lehet ingyenesen részt venni. "

A projektzáró sajtótájékoztatón Michl József, Tata polgármestere így nyilatkozott: "Tatán a művészet pártolása és oktatása hosszú múltra tekint vissza, számos kórus, zenekar, művészeti együttes és iskola működik a városban, ezek mellett pedig most újdonságként egy egészen új területet és lehetőséget nyitva indulhat el a könnyűzene magas színvonalon történő oktatása. Az elnyert pályázat és a tehetségközpont célja egy olyan közösségi színtér megalkotása, ahol azok, akik művelik vagy tanulni szeretnék a könnyűzenét, kapnak egy műhelyt, találkozási pontot, ahol fejlődhetnek. A képzési rendszer, a munka szeptemberben indul el és szeretnénk, ha minél több érdeklődő felkeresné az új intézményt" - fogalmazott a polgármester.

ATEMPO.sk