Turnéra indul új lemezével Emmer Péter

Januárban jelent meg a nemzetközileg is ismert és elismert komáromi gitárvirtuóz, Emmer Péter új lemeze. A szövegcentrikus Memento című albumát egy turné keretében mutatja be a rajongóknak novemberben. Elsősorban klubkoncerteken találkozhatunk vele, de szabadtéren is színpadra állnak majd.

„Optimista vagyok, bár pontosan tudom hol a helyem 2019-ben a zenei palettán, ezért nincsenek hiú ábrándjaim. Nem volt még önálló turném, nem is tudom mit várjak.” - mondta a turnéval kapcsolatban Peti.

„Rengeteg munka van ebben a produkcióban és ahogy lenni szokott semmi sem megy simán. Épp tegnap kaptam egy nem túl jó hírt a zenekarral kapcsolatosan. Nem szeretnék erről még beszélni, de nem marad el koncertek. Örülünk, hogy végre bemutathatjuk élőben is a dalainkat. Kíváncsian várom én is.”

 

 

Hat nyugat-szlovákiai városban adnak koncertet. Két vendégzenekar is velük tart majd, Komáromban az Olivérsky, Somorján pedig a Deep Voice zenekar.

 

A turné állomásai

November 8. (péntek), 18.30 – Érsekújvár / Főtér
November 9. (szombat), 21.30 – Nagymegyer / Big Man Pub
November 22. (péntek), 21.00 – Dunaszerdahely / NFG Klub
November 23. (szombat), 21.30 – Párkány / Broadway
November 29. (péntek), 21.00 – Komárom / RÉV-Magyar kultúra háza + Olivérsky
November 30. (szombat), 21.00 – Somorja / Mozi klub + Deep Voice

 

A zenekarban Peti (gitár, ének) mellett Szabó Károly (billentyűs hangszerek), Varjú Attila (dob) és Szőke Péter (basszusgitár) áll majd a színpadon.

„Azért ők, mert mindamellett, hogy rutinos, jó zenészek, azon felül a barátaim is. Számos produkcióban vettem már részt velük az évtizedek alatt. Nem tudnék olyan zenészekkel játszani, akikkel nem érzem jól magam, mind emberileg úgy szakmailag is. Az életben a legfontosabbak az emberi kapcsolatok. Minden más csak ez után jön.”

A Memento albuma tíz dalt tartalmaz, kilenc énekes és egy instrumentális szerzeményt. Ezek mind hallhatóak lesznek a koncerteken.

 

 

„De játszunk majd az első szólólemezemről is, ami egy instrumentális anyag volt. A repertoárban szerepet kaptak még olyan dalok is, amik nem saját szerzemények, de mindannyiunk kedvencei. Elég csak olyan neveket említenem, mint például a Whitesnake, Mr.Mister, Toto, de a többi legyen meglepetés.

Személy szerint én nagyon szívesen mennék egy olyan bulira, ahol ez a fajta zene szól élőben :)”

 

Emmer Péter

 

Memento dallista

01. Mindent vagy semmit
02. Értjük egymást
03. Áldott legyen
04. Kék világ
05. Végtelen út
06. Kezeket fel
07. Az utolsó dal
08. Félúton
09. Élj a mának
10. Inflagranti (instrumentális)

 

 

A turné mellett természetesen más produkciókban is láthatjuk majd Petit év végéig.

„Ilyen például a 30 éves Kor-Zár jubileumi nagykoncertje november 28-án Komáromban. De újra színpadra állok az olasz/német származású Nevio-val december 6-án egy komáromi gálaműsor keretében.

Illetve vannak még privát vendégszerepléseim is és persze továbbra is tanítok.”

És ami a jövőt illeti nincs megállás. „Írom az új dalokat! Már el is készült jó pár, amelyek majd egy újabb lemezen kapnak helyet. Szeretnék minél többet koncertezni a zenekarommal és minél több helyen bemutatni a dalaimat.

Gitárantológia műsorommal, ami a gitár illetve a gitározás történetét mutatja be, szeretném népszerűsíteni a hangszert és a zenei oktatást az iskolákban, elsősorban alsó tagozatos diákoknál. És egy felnőtteknek szóló műsor is tervben van, ami egy kicsit szakmaibb lesz.”

Sok sikert kívánunk a turnéhoz és a tervek megvalósulásához. És ha tehetitek legyetek ott a koncerteken, mert érdemes!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk