Március közepétől az egész Kárpát-medencében zajlik majd a Bach Mindenkinek Fesztivál

Idén a Kárpát-medence több mint 100 településén szólal meg Bach muzsikája hangversenytermekben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és tereken március 16. és 22. között a Bach Mindenkinek Fesztiválon. Felvidék is csatlakozik a kezdeményezéshez, amelyet Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából rendeznek.

A fesztiválon a művészek önkéntesen vesznek részt, az események ingyenesek a közönségnek, de adományaikkal hozzájárulhatnak a Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkájához - mondta Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató.

Programok lesznek Budapesten, a vidéki városokban és határon túli településeken egyaránt. A szervezők a társművészetekkel is együttműködnek, így a zenei koncertek mellett lesznek tánc, balett és próza produkciók is.

A fesztiválon fellép majd mások mellett a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Honvéd Férfikar, a Magyar Állami Operaház zenekara, a debreceni Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus. A hivatalos megnyitó és koncert az Állami Operaház Eiffel Műhelyházában lesz, a zárókoncertnek a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont.

Felvidéken március 17-én Komáromban és Tornalján, március 18-án Nagymegyeren és Dunaszerdahelyen, március 19-én Kassán és március 22-én Nyitrán lesznek koncertek. Fellép többek közt a Talamba Ütőegyüttes, Mária Magyarová Plšeková és Soós Gábor orgonaművészek, Ábrahám Márta hegedűművész és a Komáromi Művészeti Alapiskola diákjai, tanárai is.

A programok folyamatosan bővülnek.

EZ, ATEMPO.sk / MTI