Díjat kapott a Gombaszögi Nyári Tábor

Díjat kapott a Gombaszögi Nyári Tábor

Elismerésben részesült a Gombaszögi Nyári Tábor és szervezőcsapata. A 2019-es év Highlights of Hungary díjkiosztóján az előkelő ötödik helyen végeztek az 55-ös mezőnyében. Ebben az évben is a közönség döntötte el, melyik legyen a leginspirálóbb történet.

A Gombaszögi Nyári Tábor a szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb rendezvénye: egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. Gombaszög jellegét tekintve egy sokszínű közművelődési esemény, amelynek nagy hagyománya van a (cseh)szlovákiai magyar közösségen belül, története egészen 1928-ra nyúlik vissza. Különlegessége a helyszín mellett a közösségben, a csak önkéntesekből álló, elhívatott csapatban is rejlik. A kéttucat társzervezőnek és a csaknem 250 önkéntes szervezőnek hála manapság mintegy 30 000 látogatót számlálhat a rendezvény, amely a fiatal magyar értelmiség egyedi hangulatú találkozóhelye.

 

Highlights of Hungary

 

A Highlights of Hungary célja, hogy felhívja a figyelmet a kiemelkedően értékes munkát végző kezdeményezésekre, szervezetekre, ügyekre, melyek közösséget teremtenek, értékek hoznak létre vagy óvnak meg.

Gratulálunk mi is az egész csapatnak!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Highlights of Hungary