Májusban is folytatódik a Távmozi – nézz filmeket otthonról

Összefogtak a koronavírus miatt bezárt mozik, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe és online mutatják be az új filmeket.

A Budapest Film Zrt. mozijai március 12-én az elsők között állították le a vetítéseket, hogy a nézők és a mozisok egészségét ne fenyegesse a járvány. Áprilisban pedig elsőként nyitottak újra – igaz, egyelőre csak biztonságos, internetes közvetítések formájában. Új kezdeményezésük, a Budapesti Távmozi keretében a filmszínházak ismét napi műsorrendben vetítenek a film.artmozi.hu oldalon.

 

 

Az előadásokra a szokott módon válthatunk kedvezményes jegyeket az interneten. A virtuális gépházakban ugyanazok a mozigépészek dolgoznak, mint rendesen, és az online nézőterek bejáratánál is ugyanazok a jegyszedők várják a nézőket, akikkel a kedvenc mozijukban máskor is találkozni szoktak. A Távmozi vetítéseire váltott jegyekkel közvetlenül a budapesti művészmozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetjük a váratlan mozinélküliség idején.

Olyan filmeket kínálnak májusban mint az Oscar-díja Élősködők, a Zöld könyv, A láthatatlanok, a Mustang, a Valan, az Apró mesék vagy Az angyal.

 

 

A mozisok ígérete szerint folyamatosan új mozipremierekkel és filmfesztiválokkal bővül majd a Budapesti Távmozi kínálata. Május 7-10. között Észt Hetet tartanak animációs és játékfilmekkel.

EZ, ATEMPO.sk