A Virtuózok felfedezettje, Ninh Duc Hoang Long is fellép a Opera hétvégi műsorában

Ingyenes és fizetős előadásokkal folytatódik az Opera online műsorfolyama. Lesz balett, opera és zene is.

Az ingyenes MaszkaBál közvetítéssorozatban pénteken Nagy Zsófia szoprán és a vietnami születésű tenor, a Virtuózok tehetségkutató felfedezettje, Ninh Duc Hoang Long lép színpadra, a műsorban Mozart, Donizetti, Puccini, Massenet és Verdi operáinak népszerű részleteit hallhatják az érdeklődők, zongorán Zsoldos Bálint működik közre. Az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, a műsorvezető Mona Dániel zenetörténész.

RÉSZLETES PROGRAM

A vietnámi születésű tenor, Ninh Duc Hoang Long számos verseny győztese, a Virtuózok felfedezettje, 2016-ban és 2018-ban első helyezést ért el a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen, 2019-ben pedig a Lehár Ferenc Nemzetközi Operettversenyen. A magyarul is tökéletesen beszélő művész még egyetemi hallgatóként a 2019-es erdélyi Gördülő Kárpát-Haza Operatúrán énekelte Nemorino szerepét (Szerelmi bájital) Miklósa Erika partnereként. Mesterdiplomáját opera szakon 2020-ban szerezte meg.

A Magyar Nemzeti Balett legújabb klasszikus produkciójával, a Párizs lángjai online premierjével folytatódik a szombati Opera Otthonra sorozat. A fizetős streamszolgáltatásban a francia forradalom idején játszódó darabot Vaszilij Vajnonen koreográfiája nyomán Michael Messerer balettpedagógus és koreográfus gondolta újra.

Az előadás főbb szerepeit Melnyik Tatyána (Jeanne), Leblanc Gergely (Philippe), Krupp Anna (Mireille de Poitiers), Balázsi Gergő Ármin (Antoine Mistral) és Radziush Mikalai (Costa de Beauregard márki) táncolják. Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei és felvételről a Magyar Állami Operaház Zenekara Kocsár Balázs vezényletével.

Vasárnap Rálik Szilvia és Bretz Gábor lép színpadra, az olasz repertoár mellett Mozart- és Janácek-művekből válogató esten Katona Anikó működik közre zongorán. Az est művészeti vezetője Tóth Erika, a házigazda Ókovács Szilveszter.

A hétfői Tercett-Trió sorozatban az Opera Zenekar és Énekkar megszokott kamaraműsorával készül az Opera Facebook-oldalán. A tervezett program klasszicista és romantikus zeneszerzők kamaradarabjait vonultatja fel Massenet bensőséges dalaitól kezdve Fridrich Hermann és Louis Spohr virtuóz hegedűdarabjain át a Don Giovanniból készült operaátiratokig.

ATEMPO.sk / MTI