Paul McCartney a legidősebb, Billie Eilish pedig a legfiatalabb húzónév a Glastonbury történetében – visszatér a neves fesztivál

Paul McCartney a legidősebb, Billie Eilish pedig a legfiatalabb húzónév a Glastonbury történetében – visszatér a neves fesztivál

Sir Paul McCartney, Billie Eilish és Kendrick Lamar lesz az idei Glastonbury Festival fő attrakciója. A szervezők több mint nyolcvan fellépő nevét jelentették be.

A világ egyik leghíresebb könnyűzenei fesztiválját a koronavírus-járvány miatt 2019 óta nem rendezték meg, idén június 22-től 26-ig tart az esemény. Paul McCartney 2004 után második alkalommal lép fel a brit fesztiválon - írta a bbc.com.

Az ex-Beatle 2020-ban, a Glastonbury Festival 50. évfordulóján is koncertet adott volna, de a rendezvényt a járvány miatt le kellett fújni.

McCartney idén június 25-én szombaton, éppen egy héttel 80. születésnapja után lép a Piramis Színpadra, ezzel ő lesz minden idők legidősebb kiemelt fellépője Glastonbury-ben.

 

 

Tizennyolc évvel korábban, 2004-ben háromezer koncert után először lépett színpadra egy fesztiválon. Nem kis sikerrel, hiszen az NME című szaklap az év koncertje díjat ítélte oda neki.

Az idei Glastonbury már teltházas, a jegyek többségét még a 2020-as fesztiválra adták el.

A 20 éves amerikai világsztár, Billie Eilish június 24-én este lép színpadra, ő lesz minden idők legfiatalabb headlinere a rendezvényen, egyben az első, aki a női előadók közül a húzónevek közé került.

 

 

Szintén hatalmas várakozás előzi meg Kendrick Lamar június 26-i fellépését, amely zárja az idei Glastonbury-t. Az amerikai rapper a hírek szerint új anyagán dolgozik, a legutóbbi lemeze, a Damn 2017-ben jelent meg. Szintén a zárónapon, vasárnap délután lép fel a fesztiválon a legendás énekesnő, az ugyancsak amerikai Diana Ross.

A fellépői listán szerepel még mások mellett Sam Fender, Olivia Rodrigo, a Foals, a Wolf Alice, Little Simz, Arlo Parks, Burna Boy, a Skunk Anansie, a Pet Shop Boys, az Elbow, Doja Cat, Megan Thee Stallion, Phoebe Bridgers, a TLC, a Wet Leg és a dzsesszikon Herbie Hancock.

Az előadók több mint fele (a 89-ből 47) nő, vagy női énekessel felálló zenekar. A főszervező Emily Eavis bejelentette: az idei bevételből az ukrajnai Vöröskeresztet támogatják.

 

Glastonbury

 

ATEMPO.sk / MTI