Díjat nyert New Yorkban a Concerto Budapest új koncertfilmje a felvidéki Sárközi Xéniával (+VIDEÓ)

Díjat nyert New Yorkban a Concerto Budapest új koncertfilmje a felvidéki Sárközi Xéniával (+VIDEÓ)

A Concerto Budapest és Szabó Stein Imre Kárpát Rapszódia című új koncertfilmje a különleges szórakoztató műsorok kategóriájában elnyerte a New York Festivals TV & Film Awards ezüsttrófeáját, a Silver Towert.

A klasszikus szimfonikus zenét, a magyar és cigány nép- és világzenét egyedülállóan ötvöző Kárpát Rapszódia a világ 42 országából, a legnagyobb televíziós társaságok által nevezett több száz alkotás közül az egyik fő kategóriában (Entertainment Special/ Performing Arts Special) nyert díjat.

A Keller András művészeti koncepciója alapján megvalósuló, a Concerto Budapest, Snétberger Ferenc, Roby Lakatos, Homoky Gábor és az Old Sounds közös koncertjéből készült egészestés fekete-fehér filmet a Mezzo TV karácsonyi ünnepi programjában mutatták be.

 

 

Hozzájuk csatlakozott Sárközi Xénia felvidéki operaénekművész, a Magyar Állami Operaház fiatal szoprán szólistája, akit a Virtuózokból is ismerhetünk.

A filmben Brahms, Enescu, Liszt, Sarasate, Snétberger és Roby Lakatos szerzeményei, Homoky Gábor különleges Elvis-átiratai és a népzene alkot zenei egységet, eljutva a dzsessz és a rock and roll világáig.

A felvételek 12 kamerával, televíziós és filmes technikával készültek, a többnapos hang- és képfelvételen 40 tagú forgatóstáb és 90 zenész vett részt.

 

 

A Kárpát Rapszódia olyan produkciókkal versenyzett a fináléban, mint az amerikai Capital Concerts által készített 2021 National Memorial Day Concert vagy a Done and Dusted által gyártott Mariah Carey's Magical Christmas Special.

Ez egyúttal a Szabó Stein Imre-Keller András-Concerto Budapest filmes együttműködés második nemzetközi sikere. Két éve a Velencei TV Fesztivál (Venice TV Awards) előadóművészeti filmek kategóriájának szárnyas Arany Oroszlánnal díjazott győztese lett koncertfilmjük.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Marjai Judit