Ők a Harmónia-díj jelöltjei 2022-ben

A Harmónia-díj a szlovákiai magyar zenei élet egyetlen szakmai elismerése tizenegyedik évfolyamába lépett. A díjátadó gálaest - mely először 2011-ben került megrendezésre Lábszky Olivér ötlete alapján - évekig vándorolt az országban, erősítve ezzel az elismerés országos jellegét. A szervezők azonban 2019-ben úgy döntöttek, a díjátadó ünnepség állandó helyszíne, otthona, főszervezője a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ lesz.

Új kuratórium alakult, mely néhány dologban megváltoztatta a korábbi hagyományokat, hogy ezzel is a szlovákiai magyar zenei élet rangját erősítsék. Megszűntek a kategóriák és minden évben egy ember kaphatja csak meg az elismerést.

Ők kapták a Harmónia-díjakat 2021-ben

Ők kapták 2020-ban a Harmónia-díjakat

Török Ferenc hegedűművész kapta 2019-ben a Harmónia-díjat (+FOTÓK)

2022-ben is 3 kiváló felvidéki művészt, csapatot választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak. Hogy ki nyeri az elismerést csak az utolsó pillanatban, a döntés napján derül majd ki.

Az idei jelöltek Kristóf Réka operaénekes, Rácz Csaba csellóművész és az Estendøn zenekar. Ezúttal egy Életműdíj is átadásra kerül, ennek idei birtokosa Józsa Mónika karnagy-zenepedagógus lesz.

Az ünnepélyes díjátadó gálára október 15-én kerül sor a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban. A fellépők között olyan művészek és zenekarok szerepelnek, mint a tavalyi győztes, Derzsi György, Becse Szabó Ilona & Beliczay Trió, a The Butchers, Mező Misi, Vadkerti Imre és zenekara, Jozef Horváth és Lakatos Róbert.

OTT JÁRTUNK: A X. Harmónia-díj gálaműsora, kulisszákon innen és túl (KÉPRIPORT)

EZ, ATEMPO.sk