Kobajasi Kenicsiróval folytatódnak a Zeneakadémia online közvetítései

Folytatódik a Zeneakadémia online koncertsorozata, ahol a hétvégén az Óbudai Danubia Zenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők Kobajasi Kenicsiró vezényletével.

Kobajasi Kenicsiró a nyolcvanas-kilencvenes évek magyar zenei életének egyik központi alakja, aki az Állami Hangversenyzenekar Ferencsik János utáni időszakának zeneigazgatójaként írta be magát a hazai zenei előadó-művészet aranykönyvébe. A magyar közönség ma is élénken emlékszik lelkes, érzelmekkel átfűtött, a zenélés természetességét és közvetlenségét megtestesítő tolmácsolásaira. Közülük is kiemelkednek Beethoven szimfóniái, melyeket hasonlíthatatlan tűzzel, intenzitással, lírával volt képes megszólaltatni, vagyis a bécsi klasszikus zeneszerző minden arcát lenyűgöző hitelességgel ábrázolta.

A 2015-ben hetvenötödik születésnapját ünneplő Kobajasi azóta a világ számos pontján varázsolta el a közönséget. Kapcsolata a Cseh Filharmonikusokkal is szoros: az együttest vezényelve az első távol-keleti karmesterként lépett fel a Prágai Tavasz zenei fesztiválon, napjainkban pedig a japán zenei élet egyik aktív szereplője. 

A május 15-én és 17-én 19.30-tól közvetített koncerteken Beethoven Pastorale-szimfóniája és a filmekben is gyakran felbukkanó Allegretto tételéről ismert 7. szimfónia hangzik el.

Az érdeklődők a Zeneakadémia Facebook-oldalán és honlapján vehetnek részt virtuálisan a koncerteken.

TOVÁBBI ONLINE PROGRAMOK

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Fidelio