Online koncertekkel jön a Hey, June! fesztivál

Online koncertekkel jön a Hey, June! fesztivál

Nyárköszöntés, szezonzárás, szieszta és fieszta. A Müpa egyik legstabilabb rendezvénysorozata a Hey, June!, ami az intézmény 2005-ös indulása óta minden júniusban egyszeri, máshol nem látható hazai produkciókkal alapozza meg a nyári fesztiválszezont. Olyan koncertekkel, amelyek extra csavarokkal nyújtanak felejthetetlen élményt. A műfajilag is színes felhozatalban országszerte egyre ismertebb zenekarok, valamint első vonalbeli előadók lökik a nyárra az ajtót.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel idén június 3-a és 17-e között a Müpa Home keretében kerül megrendezésre az esemény. A program a 2016 és 2019 között rögzített fellépésekből áll össze.

 

Hey, June! fesztivál

 

A sorozat a Tátrai Band 2018-as koncertjével startol, a legendás zenészekből álló formáció ekkor játszott először a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A pszichedelikus soulos, de amúgy funkos-jazzes-hiphopos-rockos, szóval igen eklektikusan szórakoztató Zentai Márk vezette Mörk szintén első müpás fellépése 2019-es, a végén egy negyedórás elszállással.

A Szabó Benedek és a Galaxisok 2016-os koncertjén valóságos díszletek között játszott jól ismert és addig nem hallott dalokat, abban a formában először és utoljára. A Margaret Island ötéves lett 2019-ben, A csend színei című műsor először találta hangversenyteremben Lábas Vikiéket – elcsendesedő, elgondolkodtató válogatást nyújtottak addigi daltermésükből.

 

Hey, June! fesztivál

 

Szeder a 2017-es Hey, June!-koncertjén már félúton járt korai folkos-jazzesebb és mai billentyűs-indie-popos hangzása között, a Magashegyi Underground pedig kifejezetten 2018-as Holdfényváros című, akusztikus irodalmi Müpa-estjéhez igazította éteri megszólalását.

Program

június 3. 20:00 - Tátrai Band

június 5. 20:00 - The Life of Mörk

június 6. 20:00 - Szabó Benedek és a Galaxisok

június 10. 20:00 - Margaret Island

június 13. 20:00 - Szeder

június 17. 20:00 - Magashegyi Underground - Holdfényváros

EZ, ATEMPO.sk / MÜPA
Fotó: MÜPA