Gál Tamás, Borbély Alexandra, Telekes Péter és Bárdos Judit filmjét is vetítik a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon

Az Eperjes Károly és Pájer Róbert rendezte Magyar passió című filmdráma vetítésével kezdődik október 27-én a 20. Los Angeles-i magyar filmfesztivál, amely az utóbbi év legjobb magyar filmjeiből mutat be válogatást. A filmben Gál Tamás, Telekes Péter és Dráfi Mátyás felvidéki színészek is szerepelnek.

 

 

A Laemmle Monica Film Centerbe szervezett fesztiválon csaknem húsz magyar filmet és egy Eperjes Károlynak szentelt retrospektív válogatást láthatnak az érdeklődők, akik Cobler Ádám producerrel és az Oscar-díjas rendezővel, Deák Kristóffal személyesen is találkozhatnak.

 

 

A programban szerepel többek közt Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmje, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint a Legjobb tudomásom szerint című drámája (Borbély Alexandra felvidéki színésznővel), Goda Krisztinától az Ida regénye, Pálinkás Norbert rendezésében a Hosszú Katinka olimpiai bajok úszó pályafutását bemutató Katinka című dokumentumfilm és Deák Kristóf Az unoka című alkotása is (melyben Bárdos Judit felvidéki színész is szerepel).

 

https://www.youtube.com/watch?v=Eu84VW-YF0I

 

Az Eperjes Károlynak szentelt retrospektív válogatásban levetítik a nyitó film mellett András Ferenc 1986-os A nagy generáció című filmjét, Garas Dezső rendezésében az 1989-ben készült Legényanyát, Bereményi Géza Eldorádó című 1988-as filmjét és A hídember című 2002-es alkotást.

A fesztivál filmjeit a Hargittai László vágó, rendező, Vladek Juszkiewicz és Arati Misro producerek, Sinkovics Géza operatőr és Bijan Tehrani rendező, író, filmkritikus alkotta zsűri értékeli. Az idei rendezvényt a tavaly elhunyt Bonnie Anderle Bunyik, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál alelnöke emlékének ajánlották a szervezők.

ATEMPO.sk