Gál Tamás, Borbély Alexandra, Telekes Péter és Bárdos Judit filmjét is vetítik a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon

Gál Tamás, Borbély Alexandra, Telekes Péter és Bárdos Judit filmjét is vetítik a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon

Az Eperjes Károly és Pájer Róbert rendezte Magyar passió című filmdráma vetítésével kezdődik október 27-én a 20. Los Angeles-i magyar filmfesztivál, amely az utóbbi év legjobb magyar filmjeiből mutat be válogatást. A filmben Gál Tamás, Telekes Péter és Dráfi Mátyás felvidéki színészek is szerepelnek.

 

 

A Laemmle Monica Film Centerbe szervezett fesztiválon csaknem húsz magyar filmet és egy Eperjes Károlynak szentelt retrospektív válogatást láthatnak az érdeklődők, akik Cobler Ádám producerrel és az Oscar-díjas rendezővel, Deák Kristóffal személyesen is találkozhatnak.

 

 

A programban szerepel többek közt Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmje, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint a Legjobb tudomásom szerint című drámája (Borbély Alexandra felvidéki színésznővel), Goda Krisztinától az Ida regénye, Pálinkás Norbert rendezésében a Hosszú Katinka olimpiai bajok úszó pályafutását bemutató Katinka című dokumentumfilm és Deák Kristóf Az unoka című alkotása is (melyben Bárdos Judit felvidéki színész is szerepel).

 

 

Az Eperjes Károlynak szentelt retrospektív válogatásban levetítik a nyitó film mellett András Ferenc 1986-os A nagy generáció című filmjét, Garas Dezső rendezésében az 1989-ben készült Legényanyát, Bereményi Géza Eldorádó című 1988-as filmjét és A hídember című 2002-es alkotást.

A fesztivál filmjeit a Hargittai László vágó, rendező, Vladek Juszkiewicz és Arati Misro producerek, Sinkovics Géza operatőr és Bijan Tehrani rendező, író, filmkritikus alkotta zsűri értékeli. Az idei rendezvényt a tavaly elhunyt Bonnie Anderle Bunyik, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál alelnöke emlékének ajánlották a szervezők.

ATEMPO.sk