Luxemburg után Londonban is díjat nyert a SZELÍD

A női testépítőről szóló melodráma a Discovery kategóriában a legjobb filmnek járó díjat nyerte Nagy Britannia legnagyobb, független filmeket felvonultató nemzetközi szemléjén Londonban.

Az október 26. és november 5. között immár 30. jubileumát ünneplő Raindance Filmfesztivál a független filmesek egyik legfontosabb eseménye, amely évről évre több mint tizenhatezer látogatót, köztük több száz szakmabelit vonz a brit fővárosba. Az idei zsűri tagjai között olyan sztárok voltak, mint a Trónok harcából ismert Liam Cunningham, a Homeland – A belső ellenség főszerepét alakító Damian Lewis, illetve a spanyol-német származású világhírű színész, Daniel Brühl.

 

 

A Nemes Anna és Csuja László által rendezett testmelodráma, a Szelíd egy női testépítőnőről szól, aki áruba bocsátja testét, hogy előteremtse a világbajnokságra való kijutáshoz szükséges pénzt. Egy röpke szerelmi találkozás azonban rádöbbenti, hogy neki is van lelke, amely – testéhez hasonlóan – megérdemli az elismerést.

A Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotást az amerikai Sundance Filmfesztiválon mutatták be először, ahol első magyar játékfilmként a versenyprogramban szerepelt, illetve vetítették a rangos Sydney Filmfesztiválon is. A Szelíd-et korábban díjazták már a Cleveland Nemzetközi Film Fesztiválon és a németországi Wiesbadenben rendezett GoEast fesztiválon, fődíjas lett a Luxemburgban megrendezett 15. CinEast filmfesztiválon, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon Csonka Eszter a filmben nyújtott alakításáért a játékfilmes zsűri elismerését érdemelte ki.

ATEMPO.sk