Mások mellett Kulka János, Bocsárszky Attila és a két Pamkutya is szerepel az Átjáróház fantasy filmben (VIDEÓ)

Decemberben új értelmet kap a halálos szerelem kifejezés: az Átjáróház című, a fantasy- és vígjátéki elemekben bővelkedő romantikus film december 8-tól kerül a magyar mozikba, és bizonyítja be, hogy az igazi szerelem nem ismer határokat: még az élők és holtak között húzódót sem.

A film főhőse, Krisztián (Bárnai Péter) ugyanis akkor sem mond le szíve választottjáról, amikor a lány (Rujder Vivien) kénytelen lemondani az élők társaságáról. Megharcol szíve választottjáért, és néhány nagyon furcsa (részben élő, részben halott) társ segítségével visszaszerzi őt.

A halott lány és a hullaházban éjjeliőrként dolgozó fiú kapcsolatának csöppet sem komor története december 8-tól lesz látható a mozikban – és látható lesz az egész karácsonyi szezonban.

 

Átjáróház - film

 

Madarász Isti rendező különleges feladatot vállalt, hiszen amellett, hogy egy ízig-vérig romantikus filmet készített, szokatlan helyszínekre viszi nézőit, és ehhez látványos, magyar filmen ritkán látható fantáziával létrehozott környezetet álmodott meg; ráadásul – hiszen a film az ünnepi szezonban kerül a nézők elő – sok viccel, kedvességgel végig derűs, szórakoztató hangulatot teremtett.

Igaz, kiváló színészekre támaszkodhatott: a két főszereplő mellett fontos szerepet kapott a filmben Kulka János, Kútvölgyi Erzsébet, Galla Miklós, Mészáros Máté, Dobó Kata, Árpa Attila, Székely B. Miklós, valamint a két Pamkutya is, de a felvidéki Bocsárszky Attila is látható az alkotásban.

 

 

Az előzetesben láthatjuk, hogy milyen Kútvölgyi Erzsébet, amikor varázsol, milyen hullaház-igazgató Galla Miklós, és hogyan reagálnak Pamkutyáék, amikor a halott lányt az életbe visszahozni próbáló főhőst épp varázsláson kapják. De ami a legfontosabb, láthatjuk, milyen csodásan működik a kémia Rujder Vivien és Bárnai Péter között.

„Ez egy fiú és egy lány története” – mesélte a film női főszereplője, Rujder Vivien. – „Összeütköznek a biciklijükkel, nagyot esnek, beszélgetni kezdenek, és innen minden könnyen megy… vagyis menne, ha a lány nem szállna fel pont egy olyan buszra, ami balesetet szenved. Mire viszontlátják egymást, a fiú már őr a hullaházban, a lány pedig lakó. Nagyon izgalmas volt élni a halál után, fantáziálni arról, hogy vajon hogy történhetnek a dolgok »odaát«. Jól éreztem magam a forgatáson, nagyon jó és fontos munka volt nekem, ez volt az első nagyjátékfilmes főszerepem. Nagyon jól értettük egymást Bárnai Péterrel, és Madarász Isti is laza, vidám munkahangulatot teremtett. Szerintem a filmen is ez fog látszani.”

 

Átjáróház - film

 

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában, Muhi András és Ferenczy Gábor producerségével készült. A forgatókönyvet Veres Attila írta, az operatőr Garai Gábor volt, a látványért Horgas Péter, a jelmezekért Bárdosi Ibolya, a zenéért Pacsay Attila felelt. Casting directorként Muhi Zsófia működött közre, a végefőcímben hallható dalt Miller Dávid énekli.

A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja, de fontos feladatot kapott Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, a felvidéki Bocsárszky Attila, Nagy Mari, Quitt László, Danis Lídia és a két Pamkutya is.

 ATEMPO.sk
Fotó: NFI