Ők kapják 2022-ben az Arany Medál-díjakat

Ők kapják 2022-ben az Arany Medál-díjakat

Szerdán adják át a közönség által odaítélt Arany Medál díjat: az elismerést Deák Kristóf filmrendező, Szilágyi Zsófia Emma író, valamint Pogány Judit, Mucsi Zoltán, Pálmai Anna és Staub Viktória színművész veheti át a budapesti Bethlen Téri Színházban.

A 2008-ban alapított kitüntetést hat kategóriában adják át. Az év filmrendezőjének Deák Kristófot, az év írójának Szilágyi Zsófia Emmát választotta a közönség.

Pogány Judit színművész az Arany Medál életműdíjat veheti át szerdán.

Pálmai Anna Az év színésznője, Mucsi Zoltán Az év színésze díjat kapja, a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó elismerést Staub Viktória színművész veheti át.

A kitüntetésre minden évben egy-másfél hónapig lehet szavazni az interneten, valamint a budapesti Bethlen Téri Színházban és 6SZÍN-ben, a debreceni Apolló moziban, továbbá az idei évtől a Miskolci Művészetek Házában (Béke és Uránia mozi).

A Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró, szerkesztő által alapított elismerést, amelyet 2013 óta a Bethlen Téri Színházban adnak át, eddig hatvan művész kapta meg. Az Arany Medál-díj az adott évi színházi, filmes és irodalmi teljesítményt ismeri el a közönség szavazatai alapján.

Az Arany Medál díjak 14. átadási ünnepségét szerdán 16 órakor tartják a Bethlen Téri Színházban.

A díjátadón a Jerry Lee's Rock 'n' Roll Service együttes lép fel, az esemény háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser lesz.

ATEMPO.sk