A párkányi Szekér Gergővel jön A DAL harmadik válogatója – mutatjuk a fellépőket

A Dal 2023 szombati válogató adásában újabb 10 dal érkezik élő zenei kísérettel. Ezúttal két felvidéki is színpadra lép, a párkányi Szekér Gergő Hol jársz? című versenydalával, az extra produkció keretében pedig a galántai Takács Nikolas egy Petőfi-versfeldolgozással.

„Eltűnt emberekről szól a Hol jársz? című dalom. Évekkel ezelőtt eltűnt az egyik barátom. Keddről szerdára virradóra nem jött többé suliba, azóta sem tudják, hol van. Ennyi idő után hazavárják. Felnőttként fogja fel az ember, hogy mekkora jelentősége van ennek”árulta el interjúnkban dalával kapcsolatban Szekér Gergő.

 

Szekér Gergő

 

Akik az este folyamán bemutatkoznak:

Bihary Kira – Tiszavirág
From The Sky – Antarktika
Jazztelen – Kaja meg sex
Kamarás Iván – Polinéz sanzon
Marcell – Felhők közt
Miviana – Égni kell
Panka és Kristóf – Nincsen semmi boldogságom
Schultz Gellért feat. tá.dé – Paraván
Szekér Gergő – Hol jársz?
The Sharonz – Dilemma


A Dal 2022 zsűri

 

A mezőnyt a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűri értékeli, de a dalverseny győzteséről a közönség dönt. A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két akusztikus elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből már csak 4-4 dal juthat az április 29-i döntőbe, ahol a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri a finalistákat.

A győztes dal előadója – „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A Dal 2023 harmadik válogatója szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Máthé Zoltán / MTI