Új lemezzel jelentkezett a CRUX zenekar – itt a Nem kell más

Megjelent a CRUX zenekar legújabb nagylemeze “Nem kell más” címmel. A zenekar hatodik albuma 11 új saját szerzeményt tartalmaz.

Az album munkálatait a felvidéki zenekar még 2020-ban kezdte el és több mint 3 éven át dolgozott rajta. Az elmúlt évek során néhány dal már megjelent videoklip formájában is, idővel viszont ezek a szerzemények is alakultak, így a lemezen egy felfrissített előadásban hallhatók a vadonatúj dalok mellett.

 

 

A felvételek a pozsonyi LOFT stúdióban készültek. Az új album digitális formában egyelőre a zenekar Bandcamp oldalán érhető el, illetve postai úton is hozzá lehet jutni a CD lemezekhez.

 

CRUX

 

A felvidéki CRUX zenekar 2007-ben alakult. Modern hangzású zenéjükkel és vallásos ihletésű dalszövegeikkel viszik közelebb az emberekhez a keresztény lelkiséget.

2015-ben az Emmánuel c. daluk elnyerte az év legjobb keresztény dalának járó Ez az a dal! díjat. 2020-ban a Megváltottál című dalukkal a Szikra Díj közönségdíjasai lettek. A zenekart a 2021-es Szikra díjon a Legjobb videoklip kategóriában, 2022-ben pedig a Legjobb élőben előadott produkció kategóriában is jelölték. A zenekar tavaly a Puskás Arénában is fellépett az Ez az a nap! Stadion 2022 rendezvényén egyedüli felvidéki zenekarként.

Korszerű megszólalásra törekszik, mély emberi érzésekről énekel a CRUX együttes (+VIDEÓ)

A zenekar idén több felvidéki településen is látható, hallható lesz, hétvégén a Bodrogközben léptek színpadra, Nagykapos és Királyhelmec mellett vasárnap Rad községben koncerteznek.

 

 

2023. június 10-én a debreceni Nagyerdei Stadionban is színpadra áll a zenekar az Ez az a nap! Stadion 2023 rendezvényen, amelyen többek között az ausztrál Hillsong United is fellép. A debreceni rendezvényre autóbuszok is indulnak az egész felvidékről. Aki szeretne csatlakozni a felvidéki csoporthoz, az ezazanap-felvidek.sk oldalon regisztrálhat május 14-ig.

ATEMPO.sk
Fotó: archívum