Romantikus vígjáték készül, amelynek a nézők adták a címét - Majdnem menyasszony

Majdnem „nagyharag” lett, de végül a „Majdnem menyasszony” mellett döntött a nézői akarat. Pár napja még nagy volt az izgalom a Megafilm Service háza táján, ugyanis rendhagyó módon keresték a Herczeg Ferenc regényéből készülő játékfilm címét: a lehetőségekről a közönség dönthetett, akik heteken keresztül szorgalmasan küldték is a szavazataikat. Bár a kalapban több frappáns ötlet is volt – dobogós lett a „Mondhatsz nemet!” és az „Ásó, kapa, nagyharag!” - a befutó végül maga a munkacím, a „Majdnem menyasszony” lett!

Rengeteg bonyodalom, dramaturgiai csavarok, csattanó csókok, pletykás asszonyok - és persze egy esküvő a készülő magyar televíziós játékfilmben, melynek elstartolt a forgatása. Herczeg Ferenc A fehér páva című regényét, Pacskovszky József rendezésében a Megafilm Service viszi vászonra. A Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerpáros legújabb filmje 70 perces lesz, és a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül. A közönség várhatóan 2023 karácsonyán láthatja az Dunán.

 

A produkció számokban

22 forgatási nap
4 helyszín
több mint 30 szereplő
több mint 300 statiszta

 

Majdnem menyasszony

 

A fordulatos és humoros szerelmi történet az 1900-as évek elején játszódik, a Budapesttől lovaskocsival alig egynapnyi járásra fekvő képzeletbeli kisvárosban, Varjason. Itt található az Ábel család híres, régóta működő ruha- és kelmeboltja, melynek cégérén a fehér páva jelzi egyben a nevét is. Vele szemben áll a Toll család fejéről, idősebb Toll Jenőről (Schneider Zoltán) elnevezett, Fekete Elefánt nevű szatócsbolt. A Fehér páva tulajdonosának, özvegy Ábel Pálnak (Gáspár Tibor) szeme fénye, a szép Ábel Marika (Kelemen Hanna) épp az esküvőjére készül, és visszaemlékszik arra az időszakra, amikor az élete gyökeresen megváltozott. Alig több mint egy évvel ezelőtt ugyanis az Ábel háznál megjelent a jóképű és művelt Pankotay báró (Koltai-Nagy Balázs), és a pimasz, ámde macsó Toll Jenő (Hajdu Tibor) mérnök. Mindkettőjüknek az a célja, hogy az öreg Ábelt és testvérét, a képviselő Miklóst (Görög László), meggyőzzék, hogy Varjasra is járjon Pestről a vasút. Az új beruházás nagy port kavar a városkában, a két férfi és egy meggondolatlanul elcsattant csók is komoly bonyodalmakat okoz...

A főbb szereplők Kelemen Hanna, Hajdu Tibor, Koltai-Nagy Balázs, Gáspár Tibor, Görög László, Schneider Zoltán, Csombor Teréz, Spilák Klára és Vasvári Emese lesznek.

 

Alkotók

Forgatókönyvíró: Somogyi György
Rendező: Pacskovszky József
Operatőr: Gózon Francisco
Látványtervező: Bozóki Mara
Jelmeztervező: Zelenka Nóra
Zeneszerző: Bacsó Kristóf
Vágó: Rumbold László
Gyártásvezető: Endrődy Balázs
Line producer Filip Fruzsina
Producerek: Helmeczy Dorottya, Kálomista Gábor

ATEMPO.sk
Fotó: Megafilm/Hortobágyi Júlia