Új és visszatérő előadások - Kihirdette a 2023/24-es évadát a Zenthe Ferenc Színház

A Zenthe Ferenc Színház továbbra is figyel a közönségére: a nehéz gazdasági helyzet ellenére, megfontolt gazdálkodás mellett augusztusban kihirdette legújabb évadát. A salgótarjáni teátrum négy színháztermi és négy felolvasószínházi bemutatóval készül, az évad során közel ötven előadásból választhatnak a nézők.

Susán Ferenc ügyvezető igazgató elmondta: a Zenthe Ferenc Színház célul tűzte ki, hogy a 2023/2024-es évad repertoárjában még vidámabb, még szórakoztatóbb előadásokat kínáljon, hogy a színház valóban az élményekről és felhőtlen kikapcsolódásról szóljon. Ezen az úton továbbhaladva az évad első premierjét szeptember 29-én mutatják be, A főszereplő című kortárs krimivígjátékot. Ezt A bolond lány című bűnügyi vígjáték és a Házaspárbaj – Az öldöklés istene című fekete komédia követi, majd a Valahol Európában musicalt láthatják a színházkedvelők.

Az igazgató közölte: az új évadtól már helyi, a művészeti életért sokat tevő személyek nevét viseli büszkén a teátrum két kamarabérlete. A T. Pataki László Kamarabérletben a már többször bizonyító előadások sorakoznak, úgy mint Az ördög, a Játszd újra, Sam!, a Warrenné mestersége, és a Még egyszer, veled, ugyanitt, míg a Komlóssy Erzsébet Kamarabérletben kizárólag zenés előadásokat láthat a publikum: visszatér a közönségsiker Apácák-Nunsense komédia és Az Orfeumtól a retró klubig zenés időutazása, de Gregor Bernadett Vörös Szerelem, valamint Pokorny Lia Füst című zenés estje is színesíti a palettát.

 

Susan Ferenc

 

A felolvasószínház bemutatóit az új évadban is a kamaraszínpadon mutatják be: a Zenthe Ferenc Színház művészei közreműködnek A bolond lány, a Házaspárbaj – Az öldöklés istene, a Kalauz nélkül és a Szása i Szása előadásokban.

A Vertich József Bérletben a már jól megszokott vidám darabokkal várják a közönséget: a 2023/24es évadban az Ájlávjú, A hőstenor, a Szibériai csárdás, és Mucsi Zoltán főszereplésével A fösvény érkezik Salgótarjánba, hogy mosolyt csaljon az arcokra.

A népszerű, akár ajándékként is tökéletesen felhasználható Szabadbérlet az új évadban is elérhető lesz, ahol a felnőtt bérletes előadások közül (kivéve a Székfoglaló-Premier Bérlet) választhatnak kedvükre a vásárlók, állíthatják össze saját bérletüket.

A hat felnőtt, öt középiskolás és egy gyermek bérlet mellett további szóló előadások is műsoron maradnak, többek között az Advent a Hargitán, az Édes Anna, a Bánk Bán, a IV. Henrik, Az elveszett és megkerült Jenő… valamint a Káin és Ábel.

A bérletértékesítés már megkezdődött a Salgótarján Fő terén található Zenthe Jegyirodában, ahol a vásárlók nem csak SZÉP kártyával, de akár pedagógusigazolvány kedvezménnyel is vásárolhatnak bérletet az előadásokra. Az új évad jegyértékesítése pedig augusztus 21-én indul a jegyirodában (szintén felhasználható pedagógusigazolvány-kedvezménnyel) és online a zentheszinhaz.jegy.hu weboldalon – közölte Imre Ildikó értékesítési vezető, aki kiemelte, hogy az árazásnál figyelembe vették a vásárlók igényeit és szinte alig emeltek a tavalyi árakon, van olyan bérletsorozat, ahol csak 100 Ft-al kerül többe egy színházjegy.

A salgótarjáni teátrum bízik a közönségében, hogy a bérletek megújításával, új bérlet, bérletek, szólójegyek vásárlásával egyre többen támogatják majd a Zenthe Ferenc Színház értékteremtő munkáját, egyben köszönik az elmúlt évtizedben nyújtott támogatást.

ATEMPO.sk
Fotó: Zenthe Ferenc Színház