28 éves korában elhunyt Ladacsi Mónika felvidéki énekes, zenetanár

28 éves korában, tragikus hirtelenséggel meghalt Ladacsi Mónika felvidéki énekes, zenetanár. Búcsúztatójára 2024. február 16-án, pénteken 15.00 órai kezdettel kerül sor a csiliznyáradi temetőben.

„Hihetetlen hozzáértéssel, jó érzékkel foglalkozott az énekelni vágyó tanulóinkkal. Egy életvidám, tettre kész, nagyon tehetséges fiatal nő volt. Munkáját nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel végezte. Sorakoztak előtte magánéleti és szakmai tervei. Előtte volt a családalapítás, előadói, pedagógiai karrier, az egész élet.” - írta Mészáros Péter, a Somorjai Corvin Mátyás MTAI iskolaigazgatója.

A csiliznyáradi Ladacsi Mónika életének gyermekkorától szerves része volt a zene. Már hét éves korától járt zeneiskolába, előbb zongora majd ének szakra. Otthon viszont nóták és operettek szóltak, ebben nőtt fel.

 

 

2020-ban diplomás specialista végzettséget szerzett opera-ének szakon a Pozsonyi Konzervatóriumban. A Comenius Egyetemen első fokú végzettséget szerzett zenepedagógia szakon, de a Rózsahegyi Katolikus Egyetem hallgatója is volt.

A bősi Csörgő Zsuzsa Művészeti Alapiskola és az alistáli Művészeti Alapiskola növendékeit oktatta zeneelméletre és az éneklés csodálatos, ámbár bonyolult és kemény tudományára, de a Somorjai Corvin Mátyás MTAI zeneszakos tanító nénije is volt.

Szervezője volt a csiliznyáradi István napi hagyományos kenyérszentelő és ünnepi játékoknak valamint a Farsangzáró nótadélutánnak.

 

Ladacsi Mónika

 

Szerepelt musicalekben (56 csepp vér, Trianon), a legjobbak között végzett az Őszirózsa nótaversenyen, rendszeresen fellépett nótaesteken. 2018-ban jelent meg Hetényi Gergővel közös, a „Kálmántól Lehárig és tovább” című lemeze, de énekelt a Csallóköz Kincsei című CD-n is.

Zenei műfajokat tekintve mindenevő volt, a klasszikus zene, műdalok, operaáriák és operettek mellett szívének kedves volt a magyarnóta is, melynek ápolását és továbbadását szívügyének tartotta.

Nyugodjon békében! 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum