Cigány népzenében szól majd a felvidéki Phoenix RT dala - Mező Misi segíti őket A Dal 2024-ben

A magyar zenei élet kiválóságai működnek közre a dalválasztó elődöntőjébe jutott húsz versenydal átdolgozásában. Ebben vállal szerepet segítőként a Magna Cum Laude énekese, Mező Misi is.

Kialakult A Dal 2024 elődöntős mezőnye, a húsz produkció a következő két szombat estén küzd a döntőbe jutásért. A dalokat az eredetitől teljesen eltérő zenei stílusban ismerhetik meg a nézők: ballada, blues, folk, jazz, népzene, punk, rock, rockabilly, swing, valamint világzene szerepel az átdolgozások között.

Puss Tamás: Nagy cseresznye lenne a tortán, ha Berlinben rögzíthetnénk új lemezünket

Az előadóknak, zenekaroknak ebben a munkában zenei szakemberek adnak tanácsot, az átdolgozásban Mezői Misi két, világzeneként visszatérő produkciót segít szakmai tippjeivel. Az énekes, zenész a Család-barát stúdiójában a feladatáról azt mondta, nemcsak a fellépőknek, a segítőknek is kihívás, hiszen nem egyszerű egy megszokott zenei hangzást más stílusba átültetni. A sikert a kísérletezés és a komoly műhelymunka segítheti.

 

Phoenix RT + Mező Misi

 

A DAL 2024: Harmadszorra sikerült – Elődöntőben a Phoenix RT és a Félszavak!

Mező Misi a felvidéki Phoenix RT Félszavak, valamint a Magidom Esendő halandó című dalának világzenei átdolgozásban is segít.

„Leültünk megbeszélni a terveket, és nagy örömömre szinte teljesen arra a stílusra gondoltak az előadók, mint én. Így közös nevezőre jutva a Phoenix RT cigány népzenébe, a Magidom pedig részben a country világába viszi át a dala hangzását” – mondta Mező Misi, hangsúlyozva a segítők pusztán tanácsot, véleményt mondanak, arról, hogy mi állna jól egy dalnak.

Az izgalmas átdolgozásokat felvonultató elődöntőket a következő két szombat estén láthatják a Dunán.

A Phoenix RT-ve hétvégén élőben is találkozhatunk Ekecsen, ahol március 8-án az AWS, Kingfishers és Cloudburst társaságában lépnek színpadra.

 

 

EZ, ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: WildungPhoto, Phoenix RT