Magyarországi és szlovákiai fesztiválok is a European Festival Awards jelöltjei között

Magyarországról a Sziget, a VOLT, a Balaton Sound, B.my.Lake, valamint a LB24 Reggae Camp, Szlovákiából pedig a Pohoda Festival, Grape Festival, Uprising Reggae Festival és a Waves Central Europe is bekerült a European Festival Awards verseny idei jelöltjei közé, amelyekre november 12-ig szavazhat a közönség.

A Sziget a nagyfesztiválok kategória mellett a legjobb zenei felhozatal (Best European Line-Up) csoportban is ott van a szakmai előzsűri által összeállított jelöltlistán. A kategóriák győzteseit 2016. január 14-én hirdetik ki a hollandiai Groningenben a FestAwards gáláján.

Harmincöt ország több száz fesztiválja nevezett idén a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerésre, a European Festival Awards-ra. Mintegy negyven fesztivál került be az európai fesztiválokat mérlegelő nagyfesztivál kategóriába, amelyben a Sziget már kétszer bizonyult a legjobbnak, 2011-ben és 2014-ben. Ezek mellett a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában nyert, a 2013-ban debütált B.My.Lake pedig azonnal győzött a legjobb új fesztiválok között.

Szavazni az eu.festivalawards.com-on lehet.

ATEMPO.sk / MTI