Itt a hamarosan induló Vinyl sorozat főcímdala

Vinyl

A Rolling Stones frontemberének ötlete alapján Martin Scorsese fantasztikus sorozatot készített. Kis túlzással talán azt is állíthatjuk, hogy az HBO legfrissebb mozija Jagger és barátai fiatalkoráról mesél.

A ’Vinyl’ (magyarul Bakelit) címet kapott, kilenc részes széria a 70-es évek rock ’n’ roll érájáról sztorizik, mindezt pedig egy kétségbeesett, minduntalan zűrbe keveredő kisember, azaz egy későbbi híres-hírhedt lemezkiadó-tulajdonos karaktere szemszögéből teszi. Az epizódok pedig eszméletlenül kalandos, lüktető történetet mesélnek el: szexről, drogokról, és rock n' rollról. A különleges sorozat Valentin-napon, azaz február 14-én debütál majd a csatornán, ám a film zenéjének első része már holnap nyilvánosságra kerül, 18 izgalmas dallal.

A sorozat főszerepeiben Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid, James Jagger és Paul Ben-Victor látható majd.

Vinyl

Csakúgy, mint a várva-várt sorozat, a Vinyl című korong is tele van pörgéssel, és persze a '70-es évek vibráló lenyomatával. A bakelitet mintázó lemezen a rock zene mellett azonban megtalálható néhány remek blues dal is, hiszen az alkotók abszolút hitelesen szerették volna megidézni az említett ikonikus korszakot. Ezt bizonyítja például az a tény is, hogy a sorozatban eredeti Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple és David Bowie dallamok is felcsendülnek majd.

Íme a track lista:

1. Ty Taylor - The World Is Yours
2. David Johansen - Personality Crisis
3. Kaleo - No Good
4. Sturgill Simpson - Sugar Daddy (Theme from Vinyl)
5. Ruth Brown - Mama He Treats Your Daughter Mean
6. Otis Redding - Mr. Pitiful
7. Dee Dee Warwick - Suspicious Minds
8. Mott the Hoople - All The Way From Memphis
9. David Johansen - Stranded In The Jungle
10. Chris Kenner - I Like It Like That
11. Ty Taylor - Cha Cha Twist
12. The Jimmy Castor Bunch - It’s Just Begun
13. Soda Machine - Want Ads
14. The Meters - Hand Clapping Song
15. Soda Machine - Slippin Into Darkness
16. Edgar Winter - Frankenstein
17. Nasty Bits - Rotten Apple
18. Foghat - I Just Want To Make Love To You

Az igazán füstös hangulatúra sikerült főcímdalba pedig itt hallgathattok bele:

ATEMPO.sk