A GolDDies Szvingatlanügynökség koncertje Dunaszerdahelyen

GolDDies

2021. július 16-án, pénteken 18.00 órakor élőzenés táncestet tartanak a dunaszerdahelyi Bartók Béla sétányon, ahol a GolDDies Szvingatlanügynökség adja a talpalávalót.

A belépő 5 euró elővételben, a helyszínen 7 euró. Gyerekeknek 16 éves korig ingyenes.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A zenekar a múlt század középső évtizedeinek zenéjét választotta repertoire-jának alapjául, mert a szwing és a hot jazz kora kimeríthetetlen forrása a minőségi zenének és a frappáns dalszövegeknek is. A kabarék, orfeumok, zenés színházak és csodálatos filmzenék kora ez, amikor a zeneszerzők fokozatosan az amerikai zene bűvkörébe vonódnak, és a szövegírók szövegeire még odafigyel a közönség. Az az idő, amikor a rádió népszerűsítésére még reklámdalokat írnak, de amikor már kormányrendelet készül a nyitott ablaknál történő rádiózás megtiltására. Koncertprogramunk ezt a kort idézi meg, azokkal a régimódi dalokkal, amiket annak idején “a kalaposinasok is fütyültek”
A zenekar sokéves nagyszínpadi tapasztalattal bír (többek közt a Bátorkeszi Borfesztivál, Felvidéki Vágta, Tatai Víz-virág Családi Fesztivál Groupama színpada, Esztergomi Várszínház, Nyírbátori Zenei Napok, Párkányi Simon-Júda vásár, televíziós szereplés a szlovákiai Kristály Rallye jótékonysági gáláján). Ugyanakkor egészen kis közönség előtti fellépést is szívesen vállal, térzene, promenádzene vagy akár fürdőhelyek animációs programja részeként.
A Szwingatlanügynökség (Golddies) zenekar hattagú formáció.

Tagjai

Fülöp Leona – ének
Varga Hédi – ének
Jožko Šmida – pozaun
Varga Frici – basszusgitár és ének
Farkas Péter – dob
Lovas Tibor – gitár és ének

ATEMPO.sk