Szabadság, szerelem (Petőfi 200) - a nagy költő versei népszerű előadók tolmácsolásában Balassagyarmaton

Szabadság, szerelem (Petőfi 200) - a nagy költő versei népszerű előadók tolmácsolásában Balassagyarmaton

2023. április 12-én, szerdán 13.00 órakor kezdődik a Szabadság, szerelem című könnyűzenei esemény, amely keretében kilenc Petőfi-vers kerül bemutatásra különböző előadók tolmácsolásában a balassagyarmati Városi Sportcsarnokban.

Az előadás gerincét Petőfi versei adják, amelyek közül kilencet – a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére - népszerű könnyűzenei előadók dolgoztak fel, a saját stílusukhoz illeszkedően.

Aurevoir. (Ki vagyok én? Nem mondom meg…), Dánielfy Gergő (Nem ért engem a világ), Ember Márk (Föltámadott a tenger…), Paulina (A szabadsághoz), Romengo (Ha az Isten…), 4S Street (Szeretek én), Trap kapitány és a Tha Shudras (Szeptember végén), The Biebers (1848), valamint Sena (Egy gondolat bánt engemet…) videoklipet is készített a megzenésített versekhez, amelyek ugyancsak megjelennek a Kossuth-díjas Káel Csaba rendezésében megvalósuló egyórás színdarabban.

A darab szövegkönyvét - Szendrey Júlia, Petőfi Sándor és Ady Endre műveinek felhasználásával - Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója írta. A színpadi mű ötletét Schmidt Mária történész professzor adta.

Szendrey Júlia szerepében Bánovits Vivianne-t láthatják a nézők, Petőfi Sándort Berettyán Nándor alakítja, a narrátor Szabó Sebestyén László lesz.

A belépés díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a regisztracio@kerteszintezet.hu e-mailcímen tudnak az érdeklődők a szervezőkkel tudatni. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az előadásra.

ATEMPO.sk
Fotó: Kertész Imre Intézet