Mester Viktória és Nagy Zoltán operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

Mester Viktória és Nagy Zoltán operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2021. január 10-én, vasárnap Mester Viktória mezzoszoprán és Nagy Zoltán bariton válogatnak legkedvesebb áriáikból. Közös operaestjüket láthatjuk az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

 

Mester Viktória Mezőtúron született, énektanulmányait a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte. 1996-ban felvételt nyert Toldy Mária musicalstúdiójába, egy évvel később bekerült a Magyar Rádió Énekkarába, majd a Nemzeti Énekkarba. Ez utóbbi társulatban olyan nagyszerű karmesterek keze alatt dolgozott, mint Kobajasi Kenicsiró, Kocsis Zoltán és Solti György. 1998-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol mesterei Andor Éva és Kovalik Balázs voltak. Négy évadon keresztül a Miskolci Nemzeti Színház állandó vendége volt, énekelte többek között a Carmen címszerepét és Miklóst a Hoffmann meséiből. A Magyar Állami Operaházban 2006 októberében debütált a Rigoletto Maddalénájaként, s azóta is állandó fellépője a dalszínháznak, ahol Mozart operáitól kezdve kortárs művekig terjed repertoárja. 2014-ben Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el munkásságát.

A kolozsvári bariton, Nagy Zoltán szülővárosában A sevillai borbély Basiliójaként lépett először színpadra. 2008 és 2010 között a dalszínház történetének legfiatalabbjaként lett a Bécsi Állami Operaház tagja, ahol a világ vezető művészeivel volt módja együtt énekelni. Nagy Zoltán visszajáró vendég többek között a hamburgi, lipcsei, bilbaói, nizzai, athéni, trieszti és palermói színházakban, repertoárján elsősorban olasz és francia operák mellett Mozart- és Wagner-szerepek is megtalálhatók. Az Erkel Színházban 2013-ban mutatkozott be a Háry János címszerepében, azóta is rendszeres résztvevője az Opera produkcióinak.

Az est művészeti vezetői: Tóth Erika és Mányik Albert
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter
Zongorán közreműködik: Kálvin Balázs

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Rossini: Olasz nő Algírban – Isabella áriája az I. felvonásból („Cruda sorte”) – Mester Viktória
Mozart: Figaro házassága – A gróf áriája a III. felvonásból („Hai gia vinta la causa… Vedrò mentr’io sospiro”) – Nagy Zoltán
Händel: Agrippina – Agrippina áriája a II. felvonásból („Pensieri, voi mi tormentate”) – Mester Viktória
Bellini: A puritánok – Riccardo áriája az I. felvonásból („Ah! Per sempre io ti perdei”) – Nagy Zoltán
Massenet: Werther – Charlotte levél-áriája a III. felvonásból („Werther! Qui m’aurait dit”) – Mester Viktória
Csajkovszkij: Évszakok – Január: A kandallónál – Kálvin Balázs
Csajkovszkij: A pikk dáma – Tomszkij áriája a III. felvonásból („Если б милые девицы”) – Nagy Zoltán
Rossini: Olasz nő Algírban – Isabella és Taddeo kettőse („Ai capricci della sorte”) – Mester Viktória és Nagy Zoltán

ATEMPO.sk / opera.hu