TáncszínházON: Holle anyó – a Budapest Táncszínház online előadása

TáncszínházON: Holle anyó – a Budapest Táncszínház online előadása

2021. január 23-án, szombaton 11.00 órától mutatják be a Budapest Táncszínház Holle anyó című előadását gyerekeknek a Nemzeti Táncszínház online sorozata keretében.

 

Élt egyszer egy özvegyasszony, annak volt két lánya: az egyik szép és szorgos, a másik csúnya és lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a csúnya lustát, mert az édeslánya volt. Minden munkát a másiknak kellett végeznie, az volt a Hamupipőke a házban. Ott ült szegény napestig a kút mellett az úton, és font, egyre font, míg csak a vér ki nem serkent az ujjából.”
A Grimm testvérek kedves és tanulságos meséje emberi erényekről és az igazságról, amelyben mindnyájan bízunk. (Amely korunkban éppen olyan aktuális, mint generációkkal ezelőtt…) Sok tánccal és vidámsággal, ami a Budapest Táncszínház új programjában azzal az eltökélt szándékkal készült, hogy Magyarországon is időben megmutassák és megértessék a táncművészet értékeit és szépségeit a fiatal korosztállyal, hogy kultúra és művészet szerető felnőttek váljanak belőlük.

 

Holle anyó: Sebján Rozália
Gonosz mostoha: Juhász-Hörcher Noémi
Szorgos lány: Bíró Laura
Lusta lány: Jenei Lilla
Almák, kenyerek: Tara Walker, Denise Camassa, Yvette Levine, Salvatore Paonessa, Matthew Bell, Varga Bendegúz, Marika Masuda, Aurora Basilica

Mesélő hangja: Boros Zoltán
Mesélő: Varga Donát
Jelmez és díszlet: Molnár Zsuzsa
Rendező-koreográfus: Földi Béla

 

ITT NÉZHETŐ ONLINE

ATEMPO.sk