65 éves Nyertes Zsuzsa színésznő

Ma ünnepli 65. születésnapját Nyertes Zsuzsa színésznő.

Budapesten látta meg napvilágot 1958. december 14-én. Fiatalon orvosnak készült, de mivel nem vették fel, így ápolónőként dolgozott, de napközis tanárnő is volt. Ezt követően került a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1983-ban végzett, majd rögtön a Vidám Színpadhoz szerződött.

 

 

Színésznőként más társulatokban is szerepelt, így többek között játszott az Éless Béla vezette Éless-Szín előadásaiban, a Gózon Gyula Kamaraszínházban, a Budaörsi Latinovits Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a Ruttkai Éva Színházban, az Újpest Színházban, a Pesti Művész Színházban, a Spinoza Színházban.

Kabarétól a vígjátékon át a musicalig mindenben színvonalas alakításokat nyújt. Legnagyobb sikerét Marilyn Monroe megformálásával aratta. Sokat szerepel a televízió műsoraiban is. A Gálvölgyi Showban számtalanszor láthattuk, de olyan filmekben is szerepet kapott, mint a Hamis a baba, A három testőr Afrikában, vagy sorozatokban Barátok közt, Jóban Rosszban. 2022-ben szerepelt a Farm VIP című műsorban is.

 

 

Élettársa Gulyás Attila, akitől lánya, Zsuzsa 1993-ban született.

2009-ben átvehette munkásságáért A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: TV2