65 éves Falusi Mariann énekesnő

Falusi Mariann Artisjus-díjas énekesnő 1959. április 22-én látta meg a napvilágot Barcson Falussy István és Horváth Irén gyermekeként.

Már egész fiatalon nyitott volt a zenére, nem is csoda, hogy ebben az irányban képezte magát, a '70-es évek végén elvégezte a konzervatóriumot, majd a Zeneművészeti Főiskola tanárképző szakának hallgatója volt. 

 

 

Első nagyobb sikerét 1983-ban érte el, amikor megnyerte a Ki mit tud? tehetségkutató műsort dzsesszénekes kategóriában. Ezt követően a Stúdium Dixieland szólóénekese lett. 1985-ben Kubából fesztiválgyőztesként tért haza, majd 1986-ban Mongóliában lett ismét fesztiválgyőztes.

Megjelent Falusi Mariann első szólólemeze Presser Gábor közreműködésével

 

 

Az énekesi pályája mellett a színészet felé is kacsintgatott, a '80-as években a Vígszínház társulatának tagja volt, emellett több filmben is szerepelt, például az Ámbár tanár úrban, a Laurában vagy az Eldorádóban.

1989-ben sorsfordító pillanat jött el az életében, hiszen Lang Györgyivel megalapították a Pa-Dö-Dőt, amivel a mai napig azonosítják a nevét.

 

 

Ekkoriban már rövid, extravagáns frizurája volt, szinte nem volt olyan szín, amilyenre ne festette volna be a haját. Ez a vidám és bohókás megjelenés a mai napig a védjegye, és jól is áll neki. 

OTT JÁRTUNK: Színészek, szubjektíven – Keleti Éva 65 fotója a komáromi PLATZ Galériában (+KÉPEK)

Rendszeresen koncertezik szólóban is, többek közt Sárik Péterrel és a Jazzkívánságműsorukkal.

Jazzkívánságműsor magyarul - a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann koncertje Felsőszeliben

 

 

2007-ben a Csillag születik című tehetségkutató műsor zsűritagja volt, 2011-ben A nagy duett című műsorban szerepelt, 2012-ben pedig a Megasztár egyik zsűritagja lett. 2020-ban az Álarcos énekesben a Béka jelmezét öltötte magára.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Bárány János