A tévében láthatjuk A Király sorozat – a Zámbó Jimmy ihlette filmben Peter Srámek dalai szólnak

Az RTL+ streaming felületen hatalmas sikerrel futó A Király című, Zámbó Jimmy élete ihlette sorozat november 20-tól látható lesz az RTL-en.

Este 21:15-től nézhetjük a tíz részes sorozatot, amelynek eseményeit mindig hétfőtől csütörtökig követhetik a képernyőn a nézők.

Az életrajzi ihletésű széria az énekes legenda felemelkedését mutatja be, amely bővelkedett konfliktusokban. Míg a történet legkevésbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben és szól arról is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra.

A Király az RTL saját fejlesztésű sorozata. Herman Péter drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgató, Kovács Dániel Richárd főrendező és Zomborácz Virág vezető író, rendező és kollégáik többéves kutató és írói munka után kezdték meg a sorozat forgatását, amelynek képi világáért Gosztola S. Ábris felel.

 

 

Zámbó Jimmy különböző életszakaszait két kiváló színész alakítja: Nagy Ervin a már befutott, népszerű, míg Olasz Renátó az énekes fiatalkori, útkereső énjét formálja meg. Ahogy feleségét Zámbó Editet is két nagyszerű színésznő Schell Judit és Staub Viktória formálja meg.

Az énekes életének meghatározó szereplőit, a családját, barátait és a magyar zenei világ ma is élő prominens személyiségeit Csákányi Eszter, Sipos Vera, Rainer-Micsinyei Nóra, Péterfy Bori, Bíró Panna Dominika, Herczeg Adrienn, Thuróczy Szabolcs, Szalay Bence, Schruff Milán, Ötvös András, Georgita Máté Dezső, Borsányi Dániel, Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Király Dániel, Gyabronka József, Elek Ferenc alakítják.

 

 

A filmben elhangzó dalokat a felvidéki Peter Srámek előadásában hallhatjuk és a filmzenelemez idén Fonogram-díjban is részesült.

Zámbó Jimmy klipjét is ott forgatták - egy fohász Peter Srámek újdonsága (+KLIP)

Zámbó Jimmy egykori szerelme, Háfra Mari szerepel Peter Srámek új klipjében – Úgy hittem, túl vagyok rajtad (A Király filmzene)

Peter Srámeket a bárzene emblémája, Fűzy Gábor kíséri új klipjében – itt a Részegen a legjózanabb (A Király filmzene)

Egy albumnyi Zámbó Jimmy utalás került Peter Srámek dalába – itt a Forog a film A Királyból (KLIP)

Ki vagyok én? - énekli a Zámbó Jimmy film új dalában Peter Srámek (KLIP)

Először láthatjuk képernyőn A Király sorozat valódi énekesét, a vágsellyei Peter Srameket (KLIP)

A Király tehát november 20-tól hétfőtől csütörtökig 21:15-től az RTL-en, Az Árulók-Gyilkosság a kastélyban után.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Kovács Kinga, RTL