Impulse All in Music–Open Air fesztivál volume 2 - Május végéig lehet jelentkezni!

Várom már hogy végre lebegjünk, mint Gagarin – megjelent Szószátyár első albuma

Megváltoztatta a második keszegfalvai Impulse All in Music – Open Fesztivál jelentkezési határidejét az eseményt szervező Egyesület a csallóközi ifjúságért Polgári Társulás (ECSI). Május 31-ig jelentkezhetnek a videoklippel nem rendelkező, abszolút kezdő előadók és együttesek a tervek szerint Keszegfalván, a Kakasréten 2021. augusztus 21-én, szombaton megrendezésre kerülő nagy szabadtéri fesztiválra.

FELHÍVÁS! Jelentkezz és lépj fel az Impulse zenei fesztiválon

A cél az, hogy impulzust adjanak az itteni tehetséges zenészeknek az újrainduláshoz, a koronavírus-járvány végett megállt zenei életben. A fesztivált válogató előzi meg. Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Tóth Attila, az ECSI elnöke és felesége, Zsani sorolták a részleteket.

 

Impulse All in Music –  Open Air

 

Miért döntöttetek úgy, hogy március végéről május 31-re halasztjátok a jelentkezési határidőt?

Tóth Attila: Az ok igazán egyszerű. A járvány miatti intézkedések nem tették lehetővé a gyülekezést. Több előadó is jelezte, hogy ezek miatt a korlátozások miatt sem készülni, sem pedig próbálni nem tudnak. Ezeknek a visszajelzéseknek a hatására hosszabbítottuk meg a határidőt, mivel szeretnénk minden tehetségnek lehetőséget adni a jelentkezésre.

 

Közben tombolt a koronavírus-járvány második hulláma. Cselekvő résztvevői, lebonyolítói voltatok a teszteléseknek. Sőt! Több civilszervezettel együtt gyűjtést kezdeményeztetek egy lélegeztető gépre a komáromi kórháznak. Gondolom, amikor cselekedni kellett a járvány ellen, nem a szórakozás járt a fejetekben. De az élet megy tovább. A tagjaitok, a környék fiataljai várják ezt a fesztiválét. Ezt ti is érzitek?

Tóth Zsani: Éppen úgy, mint mindenki a világon, mi és az emberek is várják a „felszabadulást”. Hosszú ideje már, hogy mindentől elzárva élünk mindannyian. A kultúrától és egymástól távol ez nagyon nehéz. Várjuk már a találkozást a régi és az új barátokkal. A szervezet tagjai egytől egyig baráti kapcsolatot ápolnak egymással, mindig nyitottak voltunk új kapcsolatokat létesíteni. Ma már csak emlék, amikor együtt bulizhattunk, az összeülések és a közös beszélgetések. De ezt soha nem feledhetjük, és

reméljük, hogy mihamarabb minden visszatér majd a régi kerékvágásba. José Ropog József rapper szavait idézve: lesz még nyár.

 

Hány együttes és előadó jelentkezett az eredeti határidőig?

Tóth Attila: Eddig négy előadó nyújtott be anyagot és jelentkezést, de amint már említettem, a lehetőségek korlátot szabtak sok tehetség számára. Remélhetőleg az enyhítések hatására egyre többen jelentkeznek majd.

 

Impulse All in Music –  Open Air

 

A tavalyi fesztivál tűzkeresztség volt az ECSI számára is. Szerencsére mindenki az első hívó szóra a rendezvény mögé állt. Jönnek az idén is? Hol tartanak az előkészületek?

Tóth Attila: Annyit már most elárulhatok, hogy nagyon ütős alappal indultunk neki a 2021-es évadnak, bizonyos pontokon még folyamatosan dolgozunk. A ki, mit és mikor kérdések pontosítása még folyamatban van, de megígérjük, hogy minőségi műsor készül.

Olyan előadók lépnek majd fel, akik biztosan megörvendeztetik a közönséget. Az idén egy sztárvendéggel is szeretnénk meglepni a fesztiválozókat.

A koncertek végeztével, egy kis újdonsággal, egy szabadtéri retró bulival készülünk, amelyen remélhetőleg minden korosztály számára elhangzik majd ifjúsága egy-egy nagy slágere.

 

Vidám fiatalok, boldog zenészek – Milyen volt az első Impulse All in Music fesztivál Keszegfalván?

 

Emlékszem, a résztvevő zenészek hálásak voltak. Sokuknak máig a fesztiválotok volt az egyetlen tavalyi fellépési lehetőségük. Tartjátok velük a kapcsolatot?

Tóth Zsani: Mindenkivel folyamatosan kapcsolatban vagyunk. Tudjuk, ki, mit csinál, és ki mire készül. Beszélünk vagy üzeneteket váltunk egymással. Nagy öröm látni, hogy a világjárvány ellenére is tevékenykednek. Igaz, most minden más.

 

Már a tavalyi fesztivál után egy héttel bejelentettétek a folytatást. A fiatalok bulizni vágynak, szeretnék ők is visszakapni a régi életüket. Mennyire lesztek mégis óvatosak?

Tóth Attila: Most is nagy figyelmet fordítunk majd a biztonságos részvételre, természetesen az előírásokat figyelembe véve. A múlt éven is biztosítottuk az egészségügy ellátást, a fertőtlenítési lehetőséget, a biztonságos és ellenőrzött belépést. Ez most sem fog elmaradni. Igyekszünk minden elérhető technikai és emberi erőforrást felhasználni egy minőségi rendezvény lebonyolításához.

 

Impulse All in Music –  Open Air

 

Bizonyára támogatók jelentkezését is várjátok. Vagy jelentkeznek maguktól is?

Tóth Attila: Gasparik Fecó, a dunaszerdahelyi Arizóna együttes frontembere felajánlotta a kiválasztottaknak három dal stúdiófelvételét és utómunkáit. Ezt e helyről is nagyon szépen köszönjük. Sok fiatal kezdő előadó számára ez elérhetetlen. Az ilyen kezdeményezéseknél, mint az Impulse all in Fesztivál nagyon fontos lenne, hogy minél több támogató és szponzor álljon mellénk, mert tudjuk, hogy semmi sincs ingyen. Fiatal szervezetként korlátozottak a lehetőségeink, viszont minden felajánlást, adományt megköszönünk és átlátható módon, jó célokra használunk fel. Elindítottuk szponzori programunkat is, ami a támogatók reklámozását és bemutatását teszi lehetővé. Bővebb információ honlapunkon, a www.ecsi.sk címen található.

 

Tudatosult már az emberekben, hogy csak összefogással tudunk sikeresek lenni?

Tóth Zsani: Egy felvidéki magyar ifjúsági szervezet működése és működtetése nem egyszerű. Ilyen felvidéki ifjúsági szervezet az ECSI is. Ez nem egy vagy két emberről szól, egy-két ember nem is tudná működtetni. Minden sikerünk és a céljaink is közösek. Csak együtt érdemes tervezni. Ez a lényeg.

Elhivatottak vagyunk abban, hogy mindent megtegyünk a szakadék áthidalásának érdekében, ami jelenleg a profi és a feltörekvő amatőr előadók közt tátong.

Ehhez segítség kell. Ezért kérünk mindenkit, aki megteheti, vállalkozókat és magánszemélyeket egyaránt, hogy támogassák a tevékenységünket.

 

Az ATEMPO.sk az Impulse All in Music –  Open Air volume 2 fesztivál médiapartnere!

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: szerző