Még csak most jön a java – túl a félidőn a Gombaszögi Nyári Tábor (FOTÓK)

Szavakban utaztunk, napfényben fürödtünk és jót mulattunk a kukorica gyermekein, a Gombaszögi Nyári Táborban minden megtörténhet. A Gorlo Volka hozta a kötelezőt, a gomoly ismét profi volt, nem beszélve a The Butchersről, akik jó Hentesek módjára vágták a hangulatot. Hangosan szólt a Lazavrs, a Carson Coma pedig, ahogy Magyarországon, itt is tömeghisztériát okozott.

A Napfonat késő délutáni koncertje elején esőfelhők gyülekeztek a Korona Udvar óriásira nőtt fáinak lobjai fölött, ám az öt elbűvölő énekesnő varázslatos hangjától eloldalogtak, kisütött a nap, gyönyörű lett még az ég is, hallgattuk volna őket még sok órán keresztül.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Egy eleven költőnő, Juhász Katalin két együttessel is beszélgetett a nap folyamán, a Gorlo Volkával a Tóth Károly sátorban, a The Butcherssel a Korona Színpadon, majd magyarországi eleven költőtársai Lőrincz P. Gabriella, Kopriga Nikolett és Regős Mátyás váltották őt a vendégszékben.

Az ATEMPO.sk közönségtalálkozóinak sorát ugyanis az Eleven Költők Társasága, Kohánszky Roy, Keleti András és Máté Szabolcs zenei és irodalmi műhelye folytatta. A Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei igazgatóságának zászlóshajói ők. A népszerű zenészek a kortárs költők verseit zenésítették meg. A szerzők Gombaszögön találkoztak először műveik előadóival. Izgalmas programjuk a Szavakban utazunk. Magyarországon az irodalom új arcait talán senki sem támogatja így.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Értékes energiákkal feltöltődve hagytuk ott a Korona Udvart és vetettük magunkat a gombaszögi levegőbe. Láttuk az a megmagyarázhatatlanul nagy tömeget, amely Zacher Gábor előadására volt kíváncsi, szépen összegyűltek a politikusok mondanivalóját meghallgatni is, ám a legtöbben természetesen az esti koncerteken voltak.

A sokat tapasztal nagyok mellett az idei tábor meglepetéscsapata egy tizen-huszonéves fiatalokból álló dunaszerdahelyi együttes, a Cornfield Kids. Amint kifújták magukat, bartal Juli énekes-gitáros, Mészáros Máté szólógitáros, Miklós Ádám basszusgitáros, Győri Imó csörgős és Csepi Bendegúz dobos az ATEMPO.sk-nak adták életük első villáminterjúját.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

„Ez volt eddig a legnagyobb közönségünk” – lelkendezett Ádám – „csak jöttök, jöttek és jöttek az emberek!”. „Egy zenésznek nagy megtiszteltetés, hogy ennyien összejönnek a koncertjére. Nem is gondoltam volna, hogy a közönség velünk énekli a dalokat” – csatlakozott Juli. „Nagyon éveztem!” - nevetett Imó – „egyébként is szeretem, ha néz a közönség, hiszen színjátszó is voltam.” „Én is roppant jól éreztem magam” – huppant a többiek közé Csepi Bendegúz, aki két éve dobol.

„A country zene számomra maga az élet” – vallotta be Mészáros Máté, alias Medve

„külön köszönjük, hogy Dunaszerdahelyről is eljöttek a koncertünkre. Ez szinte hihetetlen! Ez maga a mennyország.”

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

A kukorica felhőtlenül boldog csallóközi gyermekei nem csak egy zenekar, hanem egy remek baráti társaság is. Bizonyára nem gondolták tavaly augusztusban, amikor megírták a My best night című saját dalukat, hogy valóban az lesz a legjobb estélyük, mert már egyre többet hallani róluk. Hatalmas sikerrel léptek fel Kovács Koppány Vadkeleti fesztiválján Nagyszarván, és ha beleszámítjuk egy zselízi motoros találkozón való zenélésüket, akkor a gombaszögi volt életük harmadik fellépése. Hogy meddig jut a gimnazista, a családi vállalkozás könyvelője, a vidékfejlesztési középsuli harmadikos diákja, a műszaki egyetemista és a temetkezési vállalat munkatársa, majd az idő dönti el.

Gombaszögön mi megszavaztuk nekik a tábor felfedezettje címet.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

A Gorlo Volka modern táncteremmé változtatta a Szifon-színpad előtti teret, a The Butchers igazi stone-rockot nyomott a Lazavrs előtt. A gomoly pedig most is létrán mászott a holdra. A Folkszögletben Nagy Csomor András és kiváló zenekara koncertezett és húzta a talpalávalót a táncházban.

Most jön még csak a java, ma este Presser Gábort, Karácsony Jánost és a Csík zenekart várja a tábor közönsége. A Jakuza Ritual sajnos nem jön, de itt lesznek a José LIVE!, a Kiss Zenészek, a Beliczay Kamarazenekar, a Next Summer, az Óperenczia, a Group 'N' Swing.

Énekesnőjükkel, a Párknyból indult Mihályi Rékával ma este tartunk közönségtalákozót a Korona udvarban. Holnap este pedig Kovács Ákos lép a Csemadok-stage színpadára. Előtte még késő délután az Arizóna együttessel és Dallos Bogival találkozhat aki kíváncsi az ATEMPO.sk közönségtalálkozóján a Korona Udvarban.

 

gombaszog2022-harmadik-01
gombaszog2022-harmadik-02
gombaszog2022-harmadik-03-1
gombaszog2022-harmadik-03
gombaszog2022-harmadik-04-1
gombaszog2022-harmadik-04
gombaszog2022-harmadik-05
gombaszog2022-harmadik-06
gombaszog2022-harmadik-07
gombaszog2022-harmadik-08-1
gombaszog2022-harmadik-08
gombaszog2022-harmadik-09
gombaszog2022-harmadik-10-1
gombaszog2022-harmadik-10
gombaszog2022-harmadik-11
gombaszog2022-harmadik-12
gombaszog2022-harmadik-13-1
gombaszog2022-harmadik-13
gombaszog2022-harmadik-14
gombaszog2022-harmadik-15-1
gombaszog2022-harmadik-15-2
gombaszog2022-harmadik-15
gombaszog2022-harmadik-16
gombaszog2022-harmadik-17
gombaszog2022-harmadik-18
gombaszog2022-harmadik-19

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Cséfalvay Á. András, Zaťko Ervin, Niederland Dávid, Csáky Mátyás, Papp Viki / ATEMPO.sk