A DAL 2018: Király Viktor - Budapest Girl

Király Viktorra először 2008-ban figyelt fel Magyarország, amikor nővére nyomdokaiba lépett és megnyerte a Megasztár című zenei tehetségkutatót. Az elmúlt közel tíz évben Viktor az egyik legnépszerűbb férfi énekessé vált hazánkban, akinek olyan bulidalokat köszönhetünk, mint a „Hatodik emelet”, a „Trust My Body” és a „Shoulda Woulda Coulda”. Viktor továbbra is feltűnt a képernyőn: a Star Academy-ben zsűri, a Sztárban sztárban versenyző, majd a Sztárban sztár +1 kicsiben újra zsűri szerepben láthatta a közönség.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

Az énekes hamarosan A Dal 2018-ban mutathatja meg tehetségét, a műsorba új dalával, a „Budapest Girl”-lel került be a legjobb 30 produkció közé.

A „Budapest Girl” egy életvidám szám, amely az első szerelem pezsgő, izgalmas életérzését sugározza a közönség felé. A dalhoz készült videoklipben ráadásul Viktor barátnője, Anita is bemutatkozik! A telefonnal felvett kisfilm a pár életébe nyer betekintést – a közös nyaralásokba, bulikba, otthon töltött nyugodt estékbe és Budapest felfedezésébe.

 

 

Király Viktor családja a zenét mondhatni génjeiben őrzi. Apja, Király Tamás az Universal együttes dobosa volt, jelenleg az EMI lemezkiadó kreatív igazgatója. Édesanyja a Cini és a tinik formáció énekesnője volt. Nővére, Király Linda szintén országosan ismert énekes.

Viktor New Yorkban született, csak 16 éves korában költöztek Magyarországra édesanyja kívánságára és ekkor sajátította el a magyar nyelvet.

A szülei és nővére nyomdokait követve ő is énekesi pályára lépett. Elsőként az M1 A társulat című műsorában tűnt fel, ám az igazi ismertséget egy kereskedelmi csatorna tehetségkutató műsora hozta meg számára 2008-ban. Egy évvel később, 2009-ben jelent meg első albuma, „Király Viktor” címmel. 2010-ben „Az év felfedezettje” kategóriában Fonogram-díjra is jelölték. Ugyancsak 2010-ben jelent meg második albuma is, Solo címen.

A Dal színpadára 2012-ben állt először nővérével, Lindával együtt. A Dal 2012-ben az „Untried” című dallal mutatkoztak be.

A Fire című dalával 2013-ban az év legnagyobb hazai slágere címet is megszerezte. Később újra elindult A Dalban, 2014-ben a Running Out of Time című dalával nevezett a versenybe.

ATEMPO.sk