Az Alldevils születésnapi klipje – 20 év Rock and Roll

Alldevils

A jabloncai Alldevils zenekar idén ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. Erre az alkalomra készült el a zenekar első videoklipje 20 év Rock and Roll címmel.

A dal a kerek jubileumra íródott és érdekessége, hogy a szövege a zenekar saját számaik címeiből áll össze, melyet Kovács Károly, a zenekar énekese, gitárosa állított össze. A forgatás több helyszínen történt, többek között a zenekar 20-as jubileumi koncertjén, nyári bulikon, motoros találkozókon és a jabloncai Sólyom kövön.

 

 

A zenekart 1994. március 8-án alapította Kovács Károly (ének, gitár), ifj. Bazin István – Öcsi (dobok) és Kovács Oszkár (basszusgitár) érezve, hogy szükség van valami jó és dögös zenére. Még az első év folyamán tagcserére került sor, ugyanis Oszi az egyetemi tanulmányai miatt nem tudta folytatni a zenélést. Őt váltotta Cseh Gábor (Csiga).

És elindult a kocsi. A banda elsősorban saját szerzeményeket kezdett játszani. Ekkor születtek például a Csucsu fesztivál, a Halálvölgy, a Segítség, józanodom vagy a Koldus haver cimű számok. A zenekar egészen 1997-ig trióként működött, amikor billentyűssel bővült a csapat Várady László személyében.

Ezután több tagcsere is történt: 2001-ben a basszusgitáros szerepét Mezei Krisztián vette át, Jánosdeák Péter 2007-től mint ritmusgitáros és vokalista csatlakozott. Még ebben az évben stúdióba vonult a csapat és megszületett a Veszett világ című album, ami egy válogatás lemez, mely összefoglalja az elmúlt 10 év munkásságát.

20 év után a zenekar jelenleg felállása:

Kovács Károly - gitár, ének
Bazin István - dobok
Fazekas Béla - billentyűs hangszerek, ének
Mezei Krisztián - basszusgitár, ének

ATEMPO.sk