Új odalát mutatja a Zekeres – itt a Szerelempohár (+KLIP)

Két év után új klippel jelentkezik a Zekeres együttes. A szepsi művészeti iskola diákjaiból alakult formáció az eddigi utolsó Tompa Mihály Napok győztes verséneklő együtteseként vált ismertté, akik azóta már számos koncertet tudhatnak maguk mögött.

Egyik ilyen fellépésüknek köszönhető a most megjelent dal is.

„Lison Attila barátom, akivel a Szepsi Alapiskola számára együtt készítettük le a Tavaszi szél vizet áraszt c. népdalfeldolgozás zenei alapjait is, tavaly meghallotta a Szerelempohár című dalunkat a Gombaszögi Nyári Táborban adott koncertünkön és nagyon megtetszett neki. Úgy gondolta, hogy nekiül és a stúdiójában új köntösbe bújtatja a dalt.” - árulta el Viszlai Tibor, a formáció vezetője.

Így az akusztikus formáció Balázs F. Attila versfeldolgozását elektronikus hangszerekkel gondolta újra. „Végül is a Zekeres együttes szempontjából ez a dolog egy jó poénra sikeredett. Koncerten így, ebben a verzióban a dal nem is lesz hallható.” - tette hozzá Tibor, aki egyben az újdonság zeneszerzője is.

 

Zekeres

 

A dal videó kíséretében került fel a legnagyobb videómegosztóra. „Azonnal jött az ötlet, hogy egy kicsit lazábbra vegyük a videóklip készítését is. Sokhelyszínes, pörgős klipet képzeltünk el, technikailag viszont csak így tudtuk megoldani. Így ez egy jó kis mobilklip lett”.

A videóban Szepsi és környéke, Kassa, Jászó illetve Komárom is feltűnik.

Érdemes meghallgatni, megnézni és akár követni is őket ITT.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk