A swing-korszakot idézi José új klipje – Itt A ’20-as évek! (PREMIER)

Fergeteges klippel nyitja idei évét José! Fúvószenekar, több mint 50 statiszta, Karva átváltoztatott kultúrháza és mindenkin az 1920-as éveket idéző öltözék. Swing hop minden mennyiségben, őrült táncok, színes kavalkád! Talán nem véletlenül farsang idejére időzítette vadonatúj dalát, A ’20-as évek szemet gyönyörködtető klipjét a komáromi dalszerző, énekes.

„Feltétel volt, hogy aki szeretett volna a klipben szerepelni, öltsön az 1920-as évekre jellemző öltözéket. A ’20-as évek című friss dalom a swing-korszakot idézi. Nagy örömünkre több mint 50 ember gyűlt össze a karvai kultúrházban,

amelyet átváltoztattunk erre az alkalomra Sipos Gézával, a klipjeim képi világáért felelős Medusa Pictures vezetőjével, a klip operatőr-rendezőjével. Egy-két jelenetet pedig Komáromban vettünk fel. Balogh Szabolcs, a Black Cat Irish Pub üzemeltetője nagyvonalúan engedélyezte, hogy a helyszínen forgathassunk” – sorolja a részleteket ifjabb Ropog József, José.

 

José

 

A dal születéséről annyit árul el, hogy mostanában sok Electro swing zenét hallgatott, és arra gondolt, a hip hop mellett, itt az ideje egy swing hop dalnak.

„A dalszövegben párhuzamot vontam a száz évvel ezelőtti húszas évek és a mostani 20-as évek között. Azt kellett tapasztalnom, hogy nincs sok különbség” – avat be az énekes.

A klipben szerepel egy fúvószenekar. Goján Szabolcs, György Balázs, Miletics Anton, Prokop Zsolt és Süveg Balázs a dél-komáromi Komárom Város Egressy Fúvószenekara nevű patinás zenekar tehetséges, fiatal zenészei. – „Nagy hálával tartozom Pézman Kis Kis Zoltán barátomnak, hogy összehozott velük.

Arra gondoltunk Sipos Géza rendezővel, hogy a fúvósok majd úgy tesznek, mintha játszanának. Ám a srácok akkorát zenéltek, hogy szinte beleremegtek a falak. Nagyon hálás vagyok nekik is” – teszi hozzá José.

 

José

 

Az énekes nagyon büszke arra, milyen sokan érkeztek a karvai kultúrházba a forgatásra. Még saját zenekara, a José LIVE! tagjai is korabeli öltözékbe bújtak, amivel alaposan meglepték az énekest. – „A saját 1920-as viseletem a Komáromi Jókai Színházból való. Ismét Boskovics Erzsébet segített kiválasztani, ahogy a Világítótorony című klipem jelmezeit is. A pazar világításért pedig barátomnak, Izsák Gábornak, a Stone Sound & Light vezetőjének, zenekarunk új gitárosának tartozom nagy köszönettel” – tudatja az énekes.

A ’20-as évek José eddigi legvidámabb klipje. Ezúttal a dalszövegben is a megszokottól könnyedebb a hangulat. Nem akarja a világot megfejteni, csak egy kis charlestont szeretne ellejteni.

Csatlakozzunk hozzá január 22-én, vasárnap 19 órai kezdettel!

 

 

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó és vidó: Sipos Géza, Medusa Pictures