A Peter Srámek történetét bemutató dalhoz készült klip – a nagykoncertjén forgatták, ahol a felvidéki Vörös Áron dobolt (+VIDEÓ)

„Hova is mész, mondd mit remélsz? - A haverok szóltak rám: biztos leégsz, mert nem úgy beszélsz, mint a határ túl oldalán. Mondjatok bármit, csak a zene mi számít, indulok, ég veletek, még az is könnyen meglehet, hogy egyszerre két helyen is otthon leszek” – így szólnak a „Ne vigyázz rám” dal induló sorai, amelyek Peter történetét a reménytelennek tűnő kezdetektől mutatják be és amelyet egy most debütáló videóklip nagy ívűen illusztrál.

Peter Srámek története sokakra igaz lehet, hiszen rengeteg példa bizonyítja, hogy valaki a hazájában nem az elképzelése szerint érvényesül és álmait egy másik országban próbálja megvalósítani. Ez persze, bátor vállalkozás és különösen akkor az, ha a szerencsét próbáló a kiszemelt ország nyelvét nem is beszéli.

Talán ide illik az a mondás a legjobban, hogy „a zene nem ismer határokat” és a zene ereje minden falat képes lebontani és embereket, érzéseket képes összekötni.

Nyilvánvalóan önmagában még kevés az akarat és az elhatározás, hiszen a sikerhez közönség is kell, akik nélkül a művészet árva marad. Ma már bátran kijelenthető, Peter Srámeket befogadta és megszerették, hiszen eltökélt, nagylétszámú rajongótábora követi őt fellépésein, koncertjein. Peter tehetségére a szakma is felfigyelt és a sokak által áhított Fonogram-díjat is megkapta.

 

Peter Srámek

 

A szlovákiai művész zenei karrierjében „ A Király” című sorozat nagy kiugrásnak számított, hiszen Zámbó Jimmy dalainak előadását csodálatosan tolmácsolta, de mellette a filmben elhangzó dalok is bizonyították, hogy a saját dalok előadásával is nagy sikereket képes elérni.

Zámbó Jimmy egykori szerelme, Háfra Mari szerepel Peter Srámek új klipjében – Úgy hittem, túl vagyok rajtad (A Király filmzene)

Egy albumnyi Zámbó Jimmy utalás került Peter Srámek dalába – itt a Forog a film A Királyból (KLIP)

Először láthatjuk képernyőn A Király sorozat valódi énekesét, a vágsellyei Peter Srameket (KLIP)

 

Peter Srámek

 

A „Ne vigyázz rám” című dal premierjére a pótszékes Budapesti Kongresszusi Központban került sor, ahol az újdonságot már első hallásra is hosszú, kitartó vastaps kísért. Peter házi szerzői (az új szám esetén a zeneszerző Csicsák Norbert, a szövegíró pedig Joós István volt) fontosnak tartják, hogy minden új szerzemény az előadóra szabva hiteles legyen és Peter dalaiban önmaga lehessen.

Kezdetben nem sok biztatást kapott, 10 évvel később teltházas közönség fogadta Peter Srámeket (+FOTÓK)

A videót Oláh István rendezte és fényképezte, aki Peter minden rezdülését már jól ismeri, hiszen ez már az ötödik klipje az előadóval.

A felvételeken feltűnik a szintén felvidéki Vörös Áron is, aki a Kongresszusi Központban színpadra álló kísérő zenekar dobosa volt.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk, Schumi Csaba