EZT NÉZD MEG! Így szavalja Azahriah dalát a komáromi színművész – Olasz István közben új szerepre készül (+VIDEÓ)

Sajátos módját választotta Azahriah népszerűsítésének Olasz István, a Komáromi Jókai Színház színművésze, aki szabadidejében DJ és kultúraszervező. Miután hírét vette, hogy a magyar szupersztár augusztusban, a komáromi erődben is koncertet ad, nemrég elszavalta az előadó és Desh „tevagyazalány” című közös dalát.

„Rég olvastam fel dalszöveget itt a Facebookon, talán ez lesz a legjobb pillanat arra, hogy ezt most pótoljam.

És hát, nem titkolt vágyam, hogy háromszor telítsem meg az Egressy Béni Városi Művelődési Központot, ami felvidéki színésznek, komárominak pláne, még nem sikerült” – mondja Azahriah öltözetére emlékeztető ruhában a közösségi oldalára feltöltött felvétel elején a színész.

 

Olasz István

 

„Azahriahról a De mi lett a nővel? című színházi produkciónk tavaly márciusi csábi előadása után hallottam először. Utoljára játszottuk Kiss Csaba darabját, egy újságíró is elkísért bennünket, ő mutatta meg útban hazafelé az ››Introvertált dal‹‹ videoklipjét. Korábban szavaltam már Ganxsta Zolee és Dollár Sudli egy-egy dalszövegét.

Azért választottam a ››tevagyazalány‹‹ szövegét, mert lehet vele játszani. Az az ominózus ››aj, jaj, jajjj…‹‹. Hirtelen ötlet volt. Ültem itthon a fotelben, amikor beugrott a nyárra tervezett komáromi fellépése és az ezt övező vélemények harca a szociális hálón. Azután mintha minden magától elindult volna. Kiválasztottam a dalszöveget, kitaláltam egy felkonferáló szöveget, rá jellemző dolgokkal, és ezt elsőre felmondtam, mert ha javítgattam volna, elveszti a frissességét” – avat be a 3 hetente hétfőn este 19 és 21 óra között jelentkező Dilemma Kuczkója online műsor vezetője.

 

Olasz István

 

Az Ernelláék Farkaséknál című City Reboot produkcióban Farkast alakító Olasz Istán hozzáteszi: „Kicsit számítottam rá, hogy felfut majd a nézettség, hiszen ez volt a korábbi sztárok dalszövegeinek esetében is, de ekkora sikerre nem számítottam. A ››tevagyazalány‹‹ már közel van a tízezer kattintáson, és ez talán még nőhet is. Néhányan jelezték, vidámabbá tettem azok napját, akik látták.

Mózes Endre, Lili lányom magyartanára a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpontban levetítette a diákoknak” – tudatja István, hozzátéve, szívesen mondja majd el ismét magyar költők „rendes” verseit is a neten, hiszen valójában ezeket szereti és népszerűsíti. „A dalszövegek elszavalása inkább egy jó poén”.

 

 

Közben új szerepre készül Olasz István a Komáromi Jókai Színházban. „Lekenczey Muki leszek Móricz Zsigmond Úri muri című darabjában, akit a fővárosból érkező miniszternek néznek, közben pedig könyvárus. Március 22-én, pénteken mutatjuk be a zenés előadást, élő zenekarral, Bagó Bertalan rendezésében. Továbbá játszom az Örökség és a Mefisztó előadásokban. Közben viszem Pali szerepét az Anyu című független színházi produkcióban, Kövesdi Szabó Mária és Lakatos Rák Viktória oldalán.

Március 25-én, hétfőn 19 órai kezdettel ismét lesz Ernelláék Farkaséknál Komáromban, a RÉV Magyar Kultúra Házában, május 27-én pedig Füleken, a kultúrházban. Április 27-én, szombaton, a Komáromi Napok keretében Liquid Picnic címmel egy délutáni művészeti fesztivált rendez City Reboot csapatunk a RÉV teraszán, handpan hangszer bemutatásával, bonsai kiállítással, workshopokkal, lemezbörzével. Az éjszaka pedig a legjobb, főleg hazai dj-ék pörgetik a lemezeket a Révben” – sorolja végül tavaszi terveit Olasz István színművész.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Dömötör Ede, Csáky Mátyás, Cséfalvay Á. András