A középdöntőbe jutott a Pósfa zenekar a Fölszállott a páva tehetségkutatóban

A középdöntőbe jutott a Pósfa zenekar a Fölszállott a páva tehetségkutatóban

A középdöntőbe jutott a nézők szavazatai alapján a gellei Pósfa zenekar a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutatóban. A műsorban negyedikként léptek színpadra és egy zoboralji népdalcsokrot mutattak be.

"Egy nyitragesztei gyűjtőutunkat követően állítottunk össze az ott felgyűjtött dallamokból és a már általunk ismert zsérei dallamokból a válogatást." - nyilatkozta portálunknak Iván András.

A zenekar az előző évadhoz képes kiegészült egy új taggal. „Az énekesünk Csiba Júlia, aki 2018-ban csatlakozott hozzánk. Nagyon progresszív vele a munka. A zenekar nyugodt szívvel tud rá támaszkodni és ez az ő részéről is így van. Inspiráljuk egymást. Ebben a felállásban már színesebb és érdekesebb összeállításokkal is színpadra tud állni a banda.”

 

A Döntők Döntőjében bemutatott sikeres produkciójukat Agócs Gergely értékelte és ezúttal is pozitívan nyilatkozott a hallottakról. "Nagyon örülök annak, hogy régi pávás szereplők új formációkat hoznak létre. Annak is örülök, hogy újra hazai, felvidéki összeállítást hoztatok el a műsorba."

 

Csiba Júlia népdalénekes szintén visszatérő a páva színpadára. „Most egy teljesen más helyzetben vagyok. Azt kell, hogy mondjam, könnyebb így, csapatban. Minden tiszteletem a verseny szólistáié. De hálás vagyok a sorsnak, hogy megkaptam az esélyt, hogy megszépítsem a régi emlékeket és újra itt lehessek. :-)”

 

Az este folyamán szintén továbbjutott Sőregi Anna (kísérte: Komáromi Kristóf), Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, Debreceni Hajdú Táncegyüttes, Fekete Borbála és Okányi Mihály.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékelte a produkciókat.

Zaťko Ervin ATEMPO.sk