Elhunyt Jimi Jamison, a Survival rockegyüttes énekese

Jimi Jamison

Elhunyt Jimi Jamison, a Survivor amerikai rockzenekar 63 esztendős énekese, a Baywatch főcímdalának társszerzője és előadója. A zenekar 1982-es slágerükről, a The Eye of the Tiger-ről (Rocky III betétdala) a legismertebb, amit Dave Bickler énekessel vett fel a zenekar.

 

 

Jamison 1984-ben csatlakozott a zenekarhoz. Társszerzője volt az I'm Always There című dalnak, a Baywatch tévésorozat slágerének, amelyet ő is énekelt, emellett egyik legismertebb száma volt az 1985-ben a mozikba került Rocky IV. főcímdala.

Már vele készült a Survivor Vital Signs című albuma, amely többszörös platinalemez lett: olyan számok szerepelnek rajta, mint a Can't Hold Back, a High on You és a The Search is Over.

 

 

Világkörüli turnéik szüneteiben szakítottak időt a Burning Heart, majd a The Moment of Truth, a Karate Kölyök című film slágerének felvételére is. 1988-as hetedik, Too Hot to Sleep című lemezük elkészítése után a zenekar úgy döntött, szünetet tart, hogy a tagok szólóprojektekbe foghassanak. Jamison formálisan 2006-ban hagyta el a Survivort, hogy szólókarrierjét építse, de 2011-ben visszatért a közös zenéléshez.

A Survivor jelenleg amerikai és európai turnéja közepén tart, a következő hónapban Nagy-Britanniában lépnének fel.

ATEMPO.sk / MTI